Gde se i o čijem trošku leče pacijenti za koje nije bilo leka u Srbiji

Od 500 miliona dinara koje je RFZO planirao za troškove lečenja u inostranstvu, najviše je izdovjeno za 158 neurohirurških intervencija. Za ovu vrstu zdravstvenih problema najviše pacijenata je upućeno u bolnicu u Istanbulu, na intervenciju gama nožem koja se po pacijentu plaća 6.000 evra

Komentari

  • Milka

    17. januar 2015 | 10:19

    Svaka cast pa to je osnovni red i kultura .Humanost

  • Gargamel

    17. januar 2015 | 10:16

    Pa zar nije jeftinije uvesti lek nego izvesti pacijenta. Nisam ekonomista ali verujem da sam u pravu. Ljudima treba pomoći ali i ekonomija je važan detalj.

    • 17. januar 2015 | 14:04

      Mlj2850

      @Gargamel

      U pitanju nije samo lek vec velika strucnost doktora hirurga i naravno , cele ekipe koja obavlja tu delatnost. Hteo sam reci ovde, da je Srbija imala veliki broj mozgova, koje je na zalost izvezla ( oterala) iz zemlje , jer nije nasla za shodno, da te naucnike treba finansirati ( stipendirati) dati im lepe plate ,stambeno i socialno ih osigurati , nebi oni nikuda onda otosli, a sad se pitamo sto placamo tolike astronomske cene za lecenje kod koje kakvih belosvetskih profitera. Sta mislite? ... zasto su Ameri najuspesniji... eto zasto, setite se samo naseg genija Nikole Tesle, i on je bio ismejan u Srbiji i pojedinim zemljama sadasnje Evrope , a svoja naucna dela je ostvario u Americi. Poz.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA