KALAŠNJIKOV I BOMBE UMESTO MIKROFONA: Upoznajte repere koji predvode islamske teroriste!

Većina ljudi prosečnog repera verovatno zamišlja kao momka iz kraja koji „baca rime“ o lepim devojkama, dobrim kolima i uličnim dešavanjima. Međutim, postoje i oni koji su mikrofon zamenili automatima, a MC „betlove“ pravom borbom i žrtvovanjem u džihadu

  • 4

Teoretski, mešavina moderne urbane subkulture poput hip-hopa sa ekstremističkim i gotovo srednjovekovnim tumačenjem islama, zvuči nemoguća ili teško izvodiva.

U praksi, ova mešavina ne samo da postoji, već i te kako dobro funkcioniše, a tzv. "džihad rep“ privlači sve više mladih muslimana u Evropi, a među izvođačima  se nalaze i neki od najpoznatijih islamskih terorista današnjice!

U tajnosti sahranjen jedan od najvećih monstruma današnjice

ŠERIF KUAŠI- MASOVNI UBICA IZ PARIZA

Pre samo 10 dana Šerif Kuaši je zajedno sa bratom počinio jedan od najstravičnijih terorističkih napada ikada u kome je pobio gotovo celu rekakciju „Šarli ebdoa“ i  potom nastavio da širi strah ulicama Pariza sve dok ga specijalci nisu likvidirali.

Međutim, da ste ovog mladića sreli pre koju godinu, verovatno biste ga upamtili kao perspektivnog hip-hopera, jer se Šerif Kuaši ovom muzikom bavio od detinjstva i čak se pojavljivao u dokumentarcima o francuskoj uličnoj kulturi.

Foto: Tanjug / AP Foto: Tanjug / AP

Njegov „flou“ je  opisivan kao „beskompromisan“ i „pravo sa ulice“, a šta ga je nateralo da kalašnjikovom zameni mikrofon - zna samo on.

EKSKLUZIVAN SNIMAK TERORISTE: Voleo je rep muziku, postavljao snimke na Jutjub, a onda je pobio novinare u Parizu! (VIDEO)

DŽIHADI DŽON- REPER KOJI SEČE GLAVE

Printskrin: Youtube/Lone Soilder Printskrin: Youtube/Lone Soilder

Snimci u kojima pripadnici ISIS-a seku glave američkim novinarima i humanitarcima prikazanom brutalnošću šokirali su ceo svet. Jedan od likova koji se u njima pojavljuje sa nožem u ruci je Džihadi Džon, tako prozvan od samih taoca, a američke i britanske tajne službe su ga najverovatnije identifikovale.

U pitanju je  Abdel-Madžid-Abdel-Bari, poznavaocima britanske hip-hop scene poznatiji kao L Jinny, MC iz zapadnog Londona sa brutalnim tekstovima.

BIĆE JOŠ NAPADA: Teroristi - heroji mladih u predgrađima u Francuskoj

Šta se desilo sa ovim  mladićem? Posle nekoliko putovanja u Siriju, Abdel  je prihvatio ekstremni islam, a ubrzo se pridružio ISIS-u i sada je poznat kao Džalman al-Britani, glavni osumnjičeni za nešto najvarvarskije što je svet video u protekloj godini.

OMAR ŠAFIK HAMAMI - Američki neprijatelj br.1

Printskrin: Youtube/JewishNewsOne Printskrin: Youtube/JewishNewsOne

Omar je rođeni Amerikanac, poreklom iz Alabame, a ubijen je u Somaliji 2013. godine i tada se nalazio na FBI listi najtraženijih terorista sveta. Uporedo sa džihadom, Omar je postavljao i rep pesme na internet, a najpoznatija stvar ima i pravi teroristički naziv -„Blow by blow“.

Šta je poručivao svojim rimama? Prevod najbolje govori- „zemlja za zemljom, rat za ratom, samo će uzvisiti našu crnu zastavu“. Misli se na crnu zastavu ISIS džihadista.

DESO DOGG - NEMAC KOJI REPUJE ZA AL-KAIDU

Printskrin: Youtube/MrSultanMehmet Printskrin: Youtube/MrSultanMehmet

Ovaj Berlinac je imao zapaženu hip-hop karijeru u svojoj domovini i važio je za žestokog momka sa asfalta sa stažom u uličnim bandama. Onda se desila promena - Deso Dogg je doživeo saobraćajku i posle nje počeo da preispituje svoj način života, što ga je konačno dovelo do prihvatanja islama.

Foto: Promo Foto: Promo

Sada se zove Abu Talha al-Almani i predvodi veću grupu džihadista poreklom iz Nemačke u Siriji, a u slobodno vreme snima spotove u kojima repuje i poziva mlade "da se potrude da dospeju u raj", što je inače nagrada za muslimanske mučenike koji poginu u borbi za veru.

(S. Žerajić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA