Vladika Jovan ostaje u makedonskom zatvoru!

Vladika Jovan se u skopskom zatvoru nalazi na izdržavanju trogodišnje zatvorske kazne zbog navodne pronevere 250.000 evra u vreme dok je bio na čelu jedne eparhije nepriznate Makedonske pravoslavne crkve

  • 5

Makedonsko tužilaštvo podnelo je žalbu na odluku o uslovnom puštanju na slobodu mitropolita skopskog i arhiepiskopa ohridskog Jovana, čime je blokiralo njegov izlazak iz skopskog zatvora "Idrizovo".

Vladika Jovan se u skopskom kazamatu nalazi na izdržavanju trogodišnje zatvorske kazne zbog navodne pronevere 250.000 evra u vreme dok je bio na čelu jedne eparhije nepriznate Makedonske pravoslavne crkve. Makedonsko tužilaštvo za organizovani kriminal i korupciju prošle sedmice saopštilo je da su ispunjeni svi uslovi za puštanje na privremenu slobodu vladike Jovana, prenosi Srna.

Vladika Jovan, čije je svetovno ime Zoran Vraniškovski, od ukupno pet i po godina zatvorske kazne u zatvoru je proveo 36 meseci, što je više od polovine i ponašao se primereno.

Po presudi u korist Makedonske pravoslavne crkve, od vladike Jovana je konfiskovano 4,94 miliona denara, blizu 80.000 evra, i njiva površine oko 5.000 metara kvadratnih u skopskom selu Nerezi, saopštilo je ranije Tužilaštvo.SPOMENIK ALEKSANDRU MAKEDONSKOM U SKOPLJU

Zahtev za puštanje na privremenu slobodu podneo je direktor zatvora "Idrizovo", a odluku o uslovnom puštanju vladike Jovana donelo je Krivično veće Osnovnog suda u Skoplju. Odluka o podnošenju žalbe iznenadila je direktora zatvora, ali i brojne novinare koji su čekali oslobađanje vladike Jovana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • VPSl92

    20. januar 2015 | 00:34

    Zasto cuti SPC i drzavni organi srbije godinama,a zbog hira i zlostavljanja ovog vladike SPC ispastaće i nepriznata MC i vlast ovog nama bliskog naroda...

  • Boj

    20. januar 2015 | 01:36

    Nismo mi dzabe lideri u regionu!!!

  • Iza svega stoje SAD!

    20. januar 2015 | 13:59

    Sve ovo su zamesili amerikanci, sa namerom da svaka država Balkana bude posvađana sa svojim susedima. Tako je Makedonija oko nečeg posvađana sa svakim svojim susedom, a Srbija nemože sa Makedonijom da radi na zajedničkom pitanju Šiptara na ovom delu Balkana. Posle intervencije SAD kod makedonskog premijera, Jovan je dobio novo čekanje u tamnici. Da se nadamo jedino da će apelacioni sud ipak osloboditi Jovana.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA