HOROR U VEVČANIMA: Udarali mrtvog psa štapovima i nosili ga kroz selo! (VIDEO)

Nije poznato da li je pas preminuo usred ovog varvarskog čina ili je prethodno ubijen za potrebe karnevala

  • 15

Posetitioci karnevala u makedonskom selu Vevčani ostali su šokirani nakon što je nekoliko mlađih osoba pod uticajem alkohola paradiralo sa mrtvim psom zavezanim za štap.

Prema izjavama svedoka, zlostavljači su telo psa koristili kao deo svoje "karnevalske opreme", pa su ga sve vreme udarali štapovima.

Ovakvo ponašanje je još strašnije ako se uzme u obzir činjenica da su se njihovim primerom poveli i drugi učesnici karnevala koji su ga takođe udarali.

Iako je pas u vreme parade već bio mrtav, nije poznato da li je preminuo usred ovog varvarskog čina ili je prethodno ubijen za potrebe karnevala. Kako javljaju lokalni mediji, maskirani muškarci su na kraju psa bacili u vatru.

Printskrin:Youtube/Animalia Ohrid Printskrin:Youtube/Animalia Ohrid

Osim psa, učesnici karnevala potvrdili su da su tokom parade žive kokoške nabijane na oštre predmete pred posetiocima.

Zbog ovakvog tretiranja životinja, udruženje za zaštitu životinja iz Ohrida, Animalia, pokrenula je peticiju "u ime svih životinja, ali prvenstveno u ime celokupnog ljudskog roda i ljudskog dostojanstva" koju možete potpisati OVDE.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs/ Izvor: jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA