BRAĆA "SPAJDERMENI", LOPOVI OD KOJIH DRHTI NIŠ: Odneli nakit od 100.000 evra preko krova!

Braća J. V. (24) i I. V. (21) osumnjičeni su da su u subotu preko krova ušli u "Zlatarnu Celje" u centru Niša i uz pretnju pištoljem od prodavačice oteli nakit vredan više od sto hiljada evra

  • 8

Braća J. V. (24) i I. V. (21) osumnjičeni su da su u subotu preko krova ušli u "Zlatarnu Celje" u centru Niša i uz pretnju pištoljem od prodavačice oteli nakit vredan više od sto hiljada evra. Oni su uhapšeni, ali ukradeno zlato još nije pronađeno.

Penjanje po krovovima je specijalnost ovog razbojničkog para, zbog čega su pre četiri godine zaradili nadimak "Spajdermeni".

Tada su bežeći od policijske potere dva sata skakali preko krovova stambenih zgrada u niškom naselju Pantelej da bi bili uhapšeni tek kada su se policajci za njima popeli uz upotrebu vatrogasne platforme.

Foto: freedigitalphotos.net/Boaz Yiftach Foto: freedigitalphotos.net/Boaz Yiftach

I. V. je kao petnaestogodišnjak, opljačkao dve zlatare, takođe u centru Niša, od kojih je u jednu takođe ušao preko krova.

Tada je ukrao nakit vredan preko tri milona dinara. S obzirom da je bio maloletnik izvukao se sa minimalnom kaznom i nastavio sa kriminalnim rabotama. Prilikom pretresa stana J. V. i I. V, a tokom potrage za ukradenim nakitom, pronađena je roba iz drugih krivičnih dela.

Razbojnici potiču iz izbegličke porodice koja je u Niš stigla iz Hrvatske, čiji su članovi listom dolazili u sukob sa zakonom.

(D. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA