Srbi traže 10,4 milijardi dolara odštete za "Oluju", Hrvatska nudi 100.000 da odbace tužbu?

Srbi u Čikagu su u ime svih 200.000 prognanih Krajišnika podneli kolektivnu tužbu Federalnom sudu protiv pravnih naslednika agencije “Militeri profešenal risorsiz” (MPRI). U tužbi se pozivaju na to da je MPRI savetovala, obučavala i opremala Hrvatsku vojsku za operaciju “Oluja"

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika Александар Џунић
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Federalni sud

    30. januar 2015 | 12:12

    Sanjaj Marelo!

  • Александар Џунић

    30. januar 2015 | 01:14

    Чињеница да аје меричко правосуђе нашло основа да се процес одигра против америчке компаније, која је била умешана у операцију "Олуја" указује на прљавштину и почињени злочин акције "Олуја", што из темеља дисквалификује право Хрватске да ту акцију назива легитимном и редовно прославља злочин, који је у својој основи геноцидна акција, јер је циљ био изгон српског живља, а не војна акција против српске војске. Правилна нагодба би била да се РСК формира, плати тих 10.4 милијарде долара, да се на захтев Јрватске пусте из притвора Мартић, Хаџић и сви који су процесуирани у Хагу, а да из замене комплетно политичко и војно руководство, који су били умешани у акцију "Олуја".

  • jonno

    29. januar 2015 | 21:47

    istina da srbi nisu bili neprijatelji nikada hrvatima i da jih hrvati prave neprijateljem krajina je krenula ratnim putem jer su hrvati bavcali bombe i palili srpske kuće ubijali po dva srbina preko noći pucnjevima u stomak i objavljivali srpske porodice i adrese u novinama davali otkaze ukinuli pravo konstutuvnog naroda a nisu ni čak autonomije ponudili a bili su samostojna država i prije kraljevine i republike jugoslavije u austrougarskoj i još 97% je bilo srpske populacije lijepo je tuđman reko kada hdz nije pobijedijo u vukovaru nego sds UPAMTIČETE KRVAV VUKOVAR tako je počeo rat u vukovaru a to da srbi čuvaju od islama neka prvo zaštite kosovo i kada srbin bude normalno mogo da živi u sanđaku a ne da ugrožena vrsta a taj genocid u krajini če se naplatiti kad tad kolo se okreče istina izlazi za bošnjake sada a za hrvate tek treba a ono šta je mesić i tuđman rekli tako je da hrvatska nije htijela rat rata nebi ni bilo da ustaše nisu mučile na najgore načine silovale i ubijale nebi ni jna oslobađo vukovar da ste se predali na vrijeme ne bi bio srušen a vas tuđman izdo žrtvuo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA