Zbog ovih stvari sve Srpkinje vole Ciprasa!

Aleksis Cipras, kako ga neki još nazivaju Hari Poter, izdvojio se kao miljenik u Srbiji iz nebrojeno mnogo razloga počev od političkog okretanja ka Rusiji do gajenja neobaveznog izgleda bez nošenja kravate

  • 10

Tokom prošle nedelje i narednih dana Aleksis Cipras, novi premijer Grčke, zauzeo je posebno mesto u svetskim medijima. On predstavlja prvog levičarskog lidera u ovoj zemlji, kao i namlađeg premijera kojeg je Grčka ikada imala.

Takođe, postoji nebrojano mnogo razloga po kojima se on ističe i zauzima bitno mesto, a čini se da ga Srbi na neki čudan način poštuju. Nije tajna ni da je simpatičan ženama!

Ovo su neki od Ciprasovih poteza koji su naišli na odobravanje i poštovanje u Srbiji, a neki postupci su posebno oduševili žensku populaciju.

POLITIČKO OKRETANJE GRČKE KA RUSIJI

Grčka pravi geopolitički zaokret prema Rusiji, što predstavlja veoma bitan pravac u budućem razvoju ove države. Nije tajna da su Srbi odavnina veliki rusoljupci i da počesto podržavaju "braću Ruse".

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

On je oštro osudio vladu u Ukrajini jer ne želi da prizna niti da prihvati neonacističku vladavinu u toj državi.

CIPRAS PONOVO ZAPOSLIO ČISTAČICE, OTPUSTIO SAVETNIKE U MINISTARSTVU

Nova grčka vlada na čelu sa premijerom Aleksisom Ciprasom se odlučila na ponovno zapošljavanje 600 čistačica, koje je otpustila prethodna vlada Antonisa Samarasa.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Ciprasova vlada odlučila je da vrati na posao gotovo 600 radnica koje su protestovale od 2013, kada ih je, u okviru mera štednje, otpustila prethodna vlada.

Nova vlada je, sa druge strane, odlučila da otpusti deo savetnika u ministarstvima. Ova vest zvuči kao "ostvarenje svih srpskih snova", jer su i u Srbiji mnogi ostali bez posla.

CIPRAS ODLUČIO DA PODIGNE PLATE I PENZIJE

Jedna u nizu političkih odluka partije Sariza je da se prosečne penzije i plate stanovništvu Grčke uvećaju u budućnosti. Ovakva odluka bi i Srbiji dobro došla.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

PRVI NEOŽENJEN GRČKI PREMIJER

Ova informacija je posebno privlačna Srpkinama! Cipras je dugo sa svojom dragom, ali je i dalje neoženjen. On i njegova partnerka zajedno su već dve decenije i imaju dva mala sina.

 OVO JE ŽENA ALEKSISA CIPRASA: Ne voli frizere i šoping, izbegava medije!

Upoznali su se u školi i postali članovi Komunističke omladine Grčke. Teoretski, on je i dalje slobodan.

NE NOSI KRAVATU JER OSPORAVA ELITU U ZEMLJI

Cipras, 40-godišnji građevinski inženjer, neguje svoj imidž kao političkog otpadnika, te retko nosi kravatu jer osporava elitu u zemlji u kojoj političari obično dolaze iz malog, privilegovanog društva, a mesta u parlamentu često prelaze sa oca na sina.

Prilikom prve posete zvaničnika EU Grčkoj, Martin Šulc je kroz šalu zamerio novoizabranom premijeru što nije stavio kravatu. Međutim, bez obzira na to, sastanak je prošao u prijateljskoj atmosferi. Ovakav "bunt" bi sigurno bio pozdravljen i u Srbiji. Ne sumnjamo da se Srpkinjama dopada njegov stil.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

UKIDA "ALL INCLUSIVE" NASELJA I HOTELE

Novi grčki premijer Aleksis Cipras objavio je rat svim “all inclusive” turističkim naseljima i hotelima, iako takav vid turizma Grcima godišnje donosi oko dve milijarde evra. Zašto je ovo interesantno Srbima? Opštepoznato je da Srbi najčešće letuju u svojoj režiji i da ih "all inclusive" usluge nikad nisu mnogo privlačile u Grčkoj.

Foto: Milena Đorđević, Tanjug/AP Foto: Milena Đorđević, Tanjug/AP

Prodaja državnog zemljišta onima koji bi na njemu gradili megaturistička naselja mogla bi da bude biti zabranjena, a uvešće se i nova poreska pravila prema kojima bi porez mogao da bude veći za postojeće turističke ponude.

DEČAK ČAROBNJAK

Ciprasa je sa čarobnjakom Dž. K. Rouling povezao aktuelni grčki zamenik premijera Evangelos Venizelos, zbog toga što daje fantastična obećanja koja najverovatnije neće moći da ispuni. On je izjavio: "Cipras obećava raj na zemlji bez žrtvovanja, povratak blagostanja na neki magični način, kao da je Hari Poter". Poznato je da Srbi vole obećanja, te im ne bi smetalo još malo nadanja. A ni Srpkinjama sigurno ne bi smetao ovako seksi čarobnjak.

Printskrin: YouTube/ClevverTV Printskrin: YouTube/ClevverTV

(Ana Đokić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NL

    31. januar 2015 | 00:32

    Jako je simpatican, energican i veliki optimista. Zelim licno njemu, njegovoj Vladi i nasoj prijateljskoj Grckoj i Grckom narodu mnogo uspeha. Zivela Grcka !!!........

  • sasa

    30. januar 2015 | 21:40

    Naravno da se okrenuo Rusiji kada EU duguju 400 milijardi.

  • marko

    30. januar 2015 | 22:12

    Msm da ce ovaj covjek da vrati Grčku na pravi put!! I okrenuo se Rusiji zato što nije video budućnost u EU. EU samo daje kredite i zadužuje zemlje sve više i više da postanu jednostavno invalidi od države!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA