Pronađen arsenal oružja u vozu Sofija-Beograd (FOTO)

Oružje i municija bili su spakovani u plastične kese, omotani lepljivom trakom, a zatim sakriveni u sistemu za grejanje sa spoljne strane vagona Bugarske državne železnice

  • 3

Niška policija pronašla je noćas u međunarodnom putničkom vozu koji saobraća na relaciji Sofija-Beograd, dok se nalazio na niškoj Železničkoj stanici, 19 gasnih pištolja, četiri gasna revolvera kalibra devet milimetara i petsto metaka istog kalibra.

Oružje i municija bili su spakovani u plastične kese, omotani lepljivom trakom, a zatim sakriveni u sistemu za grejanje sa spoljne strane vagona Bugarske državne železnice.

Kako je saopštila niška policija, sumnja se da je ova roba bila namenjena prodaji na srpskom tržištu.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Posedovanje gasnih pištolja je zabranjeno zakonom. Međutim, ono što šverc ove robe čini još opasnijim je što se gasni pištolji vrlo lako mogu prepraviti i koristiti kao bojevo oružje.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Policija traga za krijumčarima oružja.

(D. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Fica

    31. januar 2015 | 17:01

    Za vas je gasni pistolj oruzje? E, na zdravlje onda. A sta je proslo sta niste pronasli? Koga vi narodna milicijo ze-zate?

  • kornjaca rade

    31. januar 2015 | 16:46

    gasno oruzje je nemoguce preraditi u pravo. video sam nekoliko pokusaja nijedan nije uspeo. sve cevi poseduju vidijum plocu koja je ulivena, tako da gas prodje oko nje ali ne i projektil. takodje i burence na revolveru ima tu plocu . ako probate bilo kojim alatom da uklonite prepreke u cevi i burencetu isti se raspadaju. cak i da uspete oni nisu od celika i ne mogu da trpe pritisak bojevog metka. znaci najopasnije su za strelca. inace ovo je bezopasno oruzje. moze ispaliti cs gas u samoodbrani i deluju kao pravi. kod nas je sxe zabranjeno cak i vazdusna puska. nema goreg zakona od naseg. u britaniji je potpuno zabranjeno vatreno oruzje ali vazdusno nije. u evropi mozete slobofno kupiti oruzje na crni barut bez dozvole, replike sa divljeg zapada, revolvere. pune se olovnim kuglama. pa je ipak tamo manji procenat ubistava nego kd nas.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA