OPREZ: U opticaju falsifikovane dvehiljadarke

Blaženka Robović iz NBS upozorila građane da pregledaju novac kako ne bi bili upleteni u krivično delo

  • 2

Narodna banka Srbije upozorava da su u opticaju falsifikovane novčanice od 2.000 dinara. Blaženka Robović iz te institucije podsetila je na obavezu građana koji sumnjaju da poseduju lažni novac da to prijave.

Robovićeva tvrdi da, prema saznanju NBS-a, postoji 13 ovakvih falsifikata. Ona je objasnila da je novčanica urađena na komercijalnom papiru, dostupnom u širokoj prodaji.

- Ima primetnu, blještavu belinu, različitu od originalnog zaštićenog papira koji je malo toniran, glatka je, sa nekim nejasnim detaljima, a "hologram" je obična nalepljena siva folija - rekla je Robović.

Ona je preporučila građanima da pregledaju novac koji dobijaju, ali i onaj koji daju, da ne bi bili upleteni u krivično delo puštanja u opticaj lažnog novca.

- Obaveza je građana da prijave lažnu novčanicu policiji ili najbližoj banci, jer bi u suprotnom bili saučesnici u krivičnom delu - rekla je Robović.

Ona je istakla da će građani, u slučaju da se potvrdi da je njihov novac lažan, ostati bez te svote, jer se falsifikati oduzimaju.

(M. S. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Altec

    3. maj 2012 | 00:13

    Pa sto bih ja onda prijavio ako ce da mi je oduzmu , koja logika ?

  • marko

    19. april 2013 | 19:19

    cuj da prijavim i ostanem bez novca, bolje probati da uvalis pa mozda i prodje ako ne prodje dodje ti na isto kao i da si prijavio :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA