Crnogorski narko-bos Safet Kalić izručen Nemačkoj

Ekstradicija Safeta Kalića je, prema nalogu Evropola, izvršena još prošle sedmice, ali je ova vest zbog bezbednosnih razloga nekoliko dana čuvana u tajnosti

  • 9

Rožajac Safet Kalić, osumnjičen za šverc droge, izručen je iz Austrije nemačkim pravosudnim organima, prenosi agencija Srna.

 

Ekstradicija je, prema nalogu Evropola, izvršena još prošle sedmice, ali je ova vest zbog bezbednosnih razloga nekoliko dana čuvana u tajnosti, saznaju crnogorski elektronski mediji.

 

UHAPŠEN BALKANSKI ESKOBAR: Na uvo mu pevala Severina, na svadbi mu bili Šarić i Čume! (FOTO) (VIDEO)

 

Kalić je sa lažnim pasošem samoproglašenog Kosova uhapšen 20. oktobra prošle godine u Beču, u saradnji crnogorske i austrijske policije.

 

Printskrin: interpol.int

Printskrin: interpol.int

 

Podgorički Interpol za njim je raspisao poternicu još 2011. godine zbog optužbe za pranje više miliona evra stečenih od prodaje heroina u Nemačkoj.

 

Ministarstvo pravde Austrije, osim crnogorske, dobilo je i nemačku zamolnicu koja tereti Kalića za više krivičnih dela u vezi sa prodajom droge u periodu od 1995. do 1996.

 

S obzirom na to da ih obavezuje evropski nalog za hapšenje koji važi među zemljama EU, Austrija je prednost dala Nemačkoj, pa će se Kaliću prvo suditi u toj zemlji. Safetu Kaliću i njegovoj porodici je u Crnoj Gori oduzeta imovina vredna više od 22 miliona evra.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • perica

    3. februar 2015 | 21:57

    E moj Sajo sad kada te nema.,,

  • Srbin

    3. februar 2015 | 21:05

    Cao zdravo!

  • Krim2

    3. februar 2015 | 19:23

    Nista nije po planu ,, izdali su te ,, nekada su voljeli tvoji zastitnici skupe AUDIJE ,EXLUSIVNE NAMJESTAJE, ZA ROLEXE DA NEPRICAMO ,, SVI SU TE ,,VOLELI" bilo je i skupih zimovanja ,pa ni ljetovanja nisu izostajala,,,

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA