SPAVALI KADA SU IH POKLALI: Upali s mačetama i nasmrt isekli 21 osobu!

Napadači su iznenadili meštane grada Majangoze na spavanju. Ubili su 14 muškaraca i sedam žena, ali su poštedeli decu - istakao je lokalni zvaničnik Omar Kavota

  • 6

Najmanje 14 muškaraca i sedam žena ubijeno je u napadu mačetama na grad Majangoze na severoistoku Demokratske Republike Kongo, izjavili su danas zvaničnici.

Lokalni zvaničnik Omar Kavota rekao je da su militanti uz Ugande iz organizacije Udružene demokratske snage (ADF), koja deluje uz granicu Konga, upali u grad u ranim večernjim časovima.

- Napadači su iznenadili meštane na spavanju. Ubili su 14 muškaraca i sedam žena, ali su pošteđeli decu - istakao je Kavota.

Zvaničnik mirovne misije Ujedinjenih nacija u Kongu (MONUSKO) Martin Kobler izjavio je da je više desetina ljudi ubijeno u napadu.

Nakon više od decenije od okončanja grada više desetina oružanih grupacija i dalje deluje na istoku Konga, gde su brojne rezerve zlata, kalaja i tantala.

(Telegraf.rs / Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA