Ognjanovići hteli da uplate novac bolesnoj deci, RFZO odbio da im da spisak!

RFZO je ukazao na to da ne može da daje podatke o licima, jer su podaci iz matične evidencije poverljivi i predstavljaju poslovnu tajnu

  • 11

Jelena i Nebojša Ognjanović, roditelji Tijane koja je preminula u bolnici u Hjustonu ne dočekavši operaciju srca, uputili su molbu Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje (RFZO) da im dostavi stručno mišljenje kome bi mogli da uplate sredstva preostala od donacija za lečenje njihove pokojne kćerke.

OGNJANOVIĆI: Nevini smo, ostalo nam je pola miliona evra koje ćemo dati bolesnoj deci, a ne fondovima!

Kako se navodi u saopštenju RFZO, molba je upućena juče i odnosi se na spisak 13 dece, uz predlog da RFZO ukaže da li ima saznanja kome bi još novac za lečenje bio neophodan.

Međutim, RFZO je ukazao na to da ne može da daje podatke o licima, jer su podaci iz matične evidencije poverljivi i predstavljaju poslovnu tajnu.

- Pored toga, davanje takvih podataka bez saglasnosti lica na koja se odnose, predstavljalo bi povredu odredaba Zakona o zaštiti ličnih podataka - navedeno je u saopštenju RFZO.

(Telegraf.rs / RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stranac

    5. februar 2015 | 17:13

    Nisu inteligentni nego glupi kao noc. Pride pokvareni. Zasto se ranije nisu setili da traze spiskove?.A i ne trebaju im. Samo preko dnevnih novina mogu naci dece koliko hoce kojim je potrebna pomoc. Da ne govorimo o humanitarnim mostovima.Naci nacin da im se novac oduzme i uplati na racun ministarstva zdravlja za lecenje dece u inostranstvu. Njih malo u zatvor. Dok se ne prisete da mozda nemaju jos nesto vise od tih 500 000,

  • Savica

    5. februar 2015 | 17:07

    STVARNO SU NAMAZANI.I PODUCENI. ZNALI SU DA RFSZ NE SME DA IM DA TE PODATKE.

  • alan

    5. februar 2015 | 16:37

    Inteligentni su. To nema spora. U startu su znali da ce dobiti negativan odgovor.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA