OGNJANOVIĆI, PREKLINJEM VAS, SPASITE MI ŽIVOT: Samo želim da živim!

"Želim da živim, da budem student, žena, majka", kaže Kristina Denčić (16), koja roditelje male Tijane Ognjanović moli da joj spasu život

  • 16

Jednu od 13 molbi koje su Jeleni i Nebojši Ognjanoviću stigle od bolesne dece iz cele Srbije, poslala im je Kristina Denčić (16) iz okoline Leskovca, koja boluje od Hočkinovog limfoma.

Roditeljima preminule Tijane, koji na svom računu imaju 500.000 evra novca prikupljenog za lečenje svoje ćerke, Kristina je uputila dirljivo pismo, preklinjući ih za pomoć.

Policija pregledala račune Ognjanovića: Nijedan dinar nije podignut, sve je i dalje tu

- U danima kad sam saznala da mi se vratila bolest bila sam bez ikakve nade i vere. U toj neizmernoj praznini obradovala me je vest da će roditelji pokojne Tijane donirati novac bolesnoj deci. Ta vest mi je dala nadu da se mogu izlečiti uz njihovu pomoć. Ostalo mi je premalo vremena, želim da živim, da budem student, majka, žena. Osećam da i mene čeka lepše vreme, ne želim da izgubim tu bitku zbog novca. Preklinjem vas, Ognjanovići, ispunite svoje obećanje i pomozite mi da se spasem - napisala je bolesna Kristina.

Kako su Ognjanovići u utorak kategorično odbili da novac uplate u bilo koji fond i insistirali da ga doniraju bolesnoj deci, većini mališana prijavljenih u neke od fondova na taj način su uskratili pomoć.

OGNJANOVIĆI: Nevini smo, ostalo nam je pola miliona evra koje ćemo dati bolesnoj deci, a ne fondovima!

Prema njihovim rečima, oni su od Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje zatražili pomoć u vidu dostavljanja stručnog mišljenja o tome kome bi mogli da uplate preostala sredstva. Njihova ideja se, međutim, kako kažu u RFZO kosi sa zakonom.

- Prema Zakonu o zaštiti ličnih podataka, davanje ovakvih podataka bez saglasnosti lica na koja se odnose nije dozvoljeno, zbog čega podaci koje su tražili od nas predstavljaju poslovnu tajnu - objašnjavaju u RFZO.

Nelogičnosti u slučaju

1. Ognjanovići su Institutu za majku i dete obećali ceo iznos, a dali im samo deo

Ostavinska rasprava Tijaninog računa završila se 3. decembra 2013. a njeni roditelji su tek posle sedam meseci uplatili novac Institutu i to samo jedan deo. Iako su pre toga tvrdili da će donirati ceo iznos, na kraju su uplatili samo 1.2 miliona dinara.

Ognjanovići za sebe uzeli desetine hiljada evra?

2. Preuveličane cene

Dok je Tijana bila u Hjustonu, tvrdili su da su joj ugrađene dve mehaničke pumpe od 600.000 dolara. Svi stručnjaci kardiolozi tvrde da je to nemoguće jer mehanička pumpa košta oko 60.000 evra, a pacijentima koji leže na intenzivnoj nezi, što je bio slučaj s Tijanom, ugradnja ovakve pumpe ulazi u cenu boravka u bolnici.

DOKTOR IZ AMERIKE OTKRIVA ISTINU O PARAMA OGNJANOVIĆA: Policija saslušava ključnog svedoka u srpskoj aferi veka

3. Sumnjive transakcije

Kao razlog prebacivanja novca sa Tijaninog računa na Jelenin privatni u SAD naveli su da je to učinjeno po savetu iz banke. Međutim, ispostavilo se da su oni sa novcem na Tijaninom računu mogli da rade šta hoće jer su imali ovlašćenje da njime raspolažu, a samim tim nisu morali da ga prebacuju na privatni račun.

Tijanina majka na računu ima 440.000 evra?

4. Deca koju su odbili

Iako Ognjanovići tvrde da im niko nije tražio novac sve ovo vreme, svedoci smo da su odbili Lanu Nikolić, Unu Savić i Ljubicu Adamić.

SERGEJ NAPAO OGNJANOVIĆE: Da su hteli odavno bi pomogli drugoj bolesnoj deci

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Blade

    6. februar 2015 | 11:45

    Novac,prokleti novac je najveće zlo od kada je stvoren..

  • sone

    6. februar 2015 | 11:40

    Ti Ognjenovici kada god nekom bolesnom,novac ne daju za lecenje to je kao da su ga ubili.

  • Veki

    6. februar 2015 | 12:11

    Njih definitivno treba uhapsiti odmahhhhh,pod hitnooooo!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA