U Parizu zabranjeno snimanje akcionih scena

Snimanje scena sa policijom, vojskom ili bezbednjacima zabranjeno je nakon nedavnih terorističkih napada u Parizu, u kojima je 20 osoba izgubilo živote

  • 6

U strahu da bi glumci mogli da budu zamenjeni s policajcima, a filmske scene jurnjave sa pravim, vlasti u francuskoj prestonici odlučile su da drastično ograniče snimanje akcionih filmova u gradu koji je u prošlosti bio pozornica mnogim nezaboravnim adrenalinskim sekvencama.

Snimanje scena sa policijom, vojskom ili bezbednjacima zabranjeno je nakon nedavnih terorističkih napada u Parizu, u kojima je 20 osoba izgubilo živote.

"Te scene na javnim mestima su problematične, jer bi glumci u uniformi mogli da postanu meta teroristima. Mogli bi, takođe, da izazovu pometnju u narodu u ovom posebno osetljivom trenutku", rekla je za agenciju AP predstavnica pariske policije Silvi Barno koja je zadužena za davanje dozvola za snimanje u Parizu.

Ona nije znala da kaže koliko će zabrana biti na snazi, ali je navela da je atmosfera u gradu prilično napeta, sa policijom i vojskom koje patroliraju u najosetljivijim mestima, kao što su prostori oko sinagoga, kancelarija medija i šoping centara.

"Fotogenični" Pariz je jedna od omiljenih lokacija reditelja, ne samo francuskih već i stranih, posebno kada je reč o scenama potere.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Drakce

    8. februar 2015 | 10:06

    Nije to problem nego losi su vam glumci kad pravite teroristicki napad.Sad ce i kod nas ovaj zakon ali samo za komunalce jer su oni specijalci cuvaju nas od zena u busu.

  • Nana

    8. februar 2015 | 14:23

    Ja filmove s nasiljem i ne gledam, smučili mi se

  • BB

    8. februar 2015 | 13:42

    Prpa bato ukakili ste se tako vam treba kad crtate odnosno kaljate jednu cistu veru

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA