Šestorica izgorelih Srba u Rusiji biće identifikovani u ponedeljak!

Predstavnik ambasade Srbije uskoro putuje na sever Sibira i precizne informacije o požaru u kom su stradali srpski radnici očekuju se u ponedeljak ujutru

  • 4

Predstavnik ambasade Srbije uskoro putuje na sever Sibira i precizne informacije o požaru u kom su stradali srpski radnici očekuju se u ponedeljak ujutru.

To je za B92 potvrdio ambasador Srbije u Moskvi, Slavenko Terzić.

Identifikacija pet radnika je tu toku, dok je kod šestog otežana, navodi ambasador i dodaje da će ruski organi u najkraćem mogućem vremenu izaći sa tačnim i preciznim podacima.

- Prema podacima koje smo dobili od Ministarstva za vanredne situacije Ruske federacije, noćas u 1 i 39 po lokalnom vremenu, na severu Sibira u Jamalsko-Nemetskom autonomnom okrugu gde se nalaze naftno-gasne bušotine, a gde je bilo smešteno jedno kontejnersko naselje, prema dosadašnjim rezultatima istrage nastradalo je šest srpskih državljana - navodi ambasador.

POSLEDNJA VEST: Šestoro Srba izgorelo u požaru u Rusiji!

Foto: Ilustracija - AP/Tanjug Foto: Ilustracija - AP/Tanjug

- Koliko nam je poznato, prema podacima ruskih organa, radnike je angažovala firma „Velestroj“ i oni su imali dozvolu Uprave za federalne migracione službe Rusije. Dakle, pretpostavljamo da su oni bili angažovan i na legalan način - naveo je Terzić.

Prema njegovim rečima, predstavnik ambasade Srbije konzul Milan Živković odmah već kroz nekoliko sati putuje na sever Sibira i "sutra ćemo već u ranim jutarnjim časovima imati precizne i tačne informacije sa lica mesta".

Uzrok požara još uvek nije poznat, i istraga se nastavlja, a prema ranijim izveštajima koje su preneli mediji, požar je izbio u montažnim barakama na gradilištu dok su radnici spavali i najverovatnije se zapalila prostorija u kojoj su sušili odeću.

POŽAR GUTA RUSIJU: Među ugroženima i srpski radnici!

Foto- Ilustracija: AP/Tanjug Foto- Ilustracija: AP/Tanjug

- Inače, veliku opasnost po bezbednost svih radnika u kolektivnom smeštaju izaziva to što se pravila ne poštuju. Naime, u prostoriji od 12 kvadrata nekada se dogodi i da boravi po četiri ili šest radnika, koji po čitav dan budu na temperaturi koja je 30 stepeni ispod nule, a kad krenu na spavanje u barakama, ne gase grejalicu - rekao je za Blic radnik "Velestroja"  koji je prošle godine bio na jednom od gradilišta u Jamalskoj oblasti.

Kako piše ovaj list, desetine soba su izgorele, zbog čega su radnici ostali bez ličnih stvari, telefona i dokumenata, a njihove porodice još uvek pokušavaju da stupe u kontakt sa njima.

- Čuo sam da su neki iskakali iz kreveta polugoli i bežali napolje, i u tom haosu su zaboravili svoje telefone. Pokušavam i dalje da stupim u kontakt sa kolegama, ali još uvek ne dobijam odgovor - rekao je jedan od radnika iz Srbije.

(Telegraf.rs/Izvor: B92, Blic, Agencije)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Darko 100%

    8. februar 2015 | 18:42

    Mucenici otisli da zarade neki dinar za sebe i svoje porodice ,nastradali u tudjini radeci posteno,gde se muka i znoj pretvorila u smrt,iskreno saucesce svim porodicama nastradalih.

  • CCCC

    8. februar 2015 | 20:21

    Čudo ih braća Rusi nisu smestili u hotele a ne u ćumeze.Doće nama Rusi glave.

  • MiljkoljiljA

    10. februar 2015 | 21:13

    Žalosno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA