Seksi predsednica Argentine optužena za umešanost u ubistvu!

Specijalni državni tužilac Alberto Nisman (51) je četiri dana pred svoju smrt optužio predsednicu Kristinu Fernandez Krhner da je prikrila dokaze koji su povezani sa terorističkim napadom na jevrejski centar u Buenos Airesu, koji se dogodio 1994. godine, u kojem je poginulo 85 osoba

  • 3

Argentinski specijalni državni tužilac Alberto Nisman (51), koji je prošle nedelje optužio predsednicu Kristinu Fernandez Kirhner za prikrivanje dokaza u slučaju najsmrtonosnijeg terorističkog napada u toj zemlji iz 1994. godine, pronađen je mrtav u svojoj kući.

On je četiri dana pred svoju smrt predsednicu, ali i druge visoke funkcionere ove zemlje optužio da su sa Teheranom sklopili sporazum da štite najviše iranske zvaničnike koji su povezani sa napadom na jevrejski centar u Buenos Airesu u kojem je poginulo 85 osoba.

Kristina Fernandez Kirhner je ove optužbe nazvala apsurdnim, a objavila je i svoj plan o raspuštanju nacionalne obavetajne službe, uz argumentaciju da je zadržala mnogo od strukture koju je imala pod vladavinom vojne hunte, okončanom još 1983. godine.

Alberto Nisam je pronađen mrtav u kupatilu u svom stanu u Buenos Airesu, i to samo nekoliko dana pre nego što je trebalo da svedoči u Kongresu o bombakom napadu, i ujedno tom prilikom da iznese velike optužbe na račun predsednice, a prema obdukcionom nalazu nema indicija da se radi o ubistvu, dok je sekretar za javnu bezbednost Serhjo Berni istakao da sve ukazuje na samoubistvo.

Nisman je pre 10 godina za specijalnog državnog tužioca postavio pokojni suprug Fernandesove, tadašnji predsednik Argentine Nestor Kiršner, da rukovodi istragom bombakog napada iz 1994. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA