Rusija će zapasti u vojni konflikt zbog SAD!

- Amerikanci pokušavaju da uvuku Rusku Federaciju u međudržavni vojni konflikt, ostvare promenu vlasti koristeći događaje u Ukrajini i naposletku rasparčaju našu zemlju - istakao je Patrušev, sekretar Saveta za bezbednost Rusije

  • 27

Sekretar Saveta za bezbednost Rusije Nikolaj Patrušev izjavio je danas da SAD pokušavaju da uvuku Rusiju u vojni konflikt i oslabe njene pozicije, dok ih Ukrajina sama po sebi ne zanima.

- Situacija u Ukrajini je iskorišćena kao izgovor za zastrašivanje naše zemlje. Ukrajina sama po sebi ne interesuje SAD, njihov cilj je da oslabe naše pozicije - rekao je Patrušev u intervjuu za dnevnik "Rosijskaja gazeta".

- Amerikanci pokušavaju da uvuku Rusku Federaciju u međudržavni vojni konflikt, ostvare promenu vlasti koristeći događaje u Ukrajini i naposletku rasparčaju našu zemlju - istakao je Patrušev.

Patrušev je podsetio da su američki eksperti, konkretno, bivša američka državna sekretarka SAD Madlen Olbrajt, verovali da su teritorije kojima upravlja Moskva ogromne, preneo je TAS S.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- Prema njihovom mišljenju, takva preraspodela prirodnih bogatstava je nepravedna i drugim državama treba da bude dat slobodan pristup njima - rekao je sekretar Saveta za bezbednost Rusije.

- Amerikanci su uvereni da mnoge druge države, posebno one koje su susedi Rusije, koje bi polagale određena prava, treba da iznose slične tvrdnje. Kao što je slučaj sa Ukrajinom, predlog je rešiti probleme na štetu Rusije, ali ne uzimajući u obzir njene interese - kazao je Patrušev.

Patrušev je, takođe, rekao da je u Ukrajini i baltičkim državama u toku "obnova nacizma...uz prećutni pristanak Evrope i podstrekivanje Sjedinjenih Država".

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Prema Patruševu, dolazak nacista na vlast je moguć "samo uz podršku ili u najmanju ruku saglasnost od spolja".

On je podsetio da je pomirljiva politika zapadnih država prema nacističkoj Nemačkoj 30-tih godina prošlog veka, dovela do konačne degradacije Versajskog sistema i radikalne promene u preraspodeli moći u Evropi.

- Fašizam u Nemačkoj je otvoreno odobravan godinama...Bilo je moguće zaustaviti fašizam samo pošto su Ujedinjene nacije shvatile globalnu prirodu pretnje, po cenu ogromnog truda i žrtvi - zaključio je Patrušev.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Darko 100%

    11. februar 2015 | 10:40

    Neka bude,sto ce morati biti,kom opanci a kom obojci! BOJ SE BIJE,BIJE,ZASTAVA SE RUSKA VIJE ZA SLOBODU RUSIJE.!

  • Miki

    11. februar 2015 | 07:49

    Isti scenario i sa Jugom a Olbrsjt je najbolji zacin u ovakvim slucajeva.

  • DD

    11. februar 2015 | 09:44

    SLEDI PROPAST AMERIKE PA BI DA POVUKU I RUSE ZA SOBOM I CEO SVET. JAUBOJI GUBITE.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA