Srbin i trojica članova Pink Pantera uhapšeni sa nakitom od pola miliona evra!

Srpski državljanin, čiji identitet nije otkriven, otputovao iz Beograda u Beč na sastanak sa ostalom trojicom pripadnika "Pink pantera", gde je izvršena primopredaja novca i ukradenih satova

  • 9

Austrijska policija saopštila je danas da je uhapsila jednog Srbina, dvojicu Izraelaca i jednog Belgijanca zbog sumnje da pripadaju ozloglašenoj međunarodnoj bandi "Pink panter", grupi koja pljačka juvelirnice po svetu.

Četvorica osumnjičenih uhapšeni su prošlog četvrtka u hotelu u Beču, a policija je kod njih pronašla nakit i satove u vrednosti pola miliona evra i još 57.000 evra u gotovini, prenela je agencija AFP.

- Ovo je prvi put da smo uspeli da u Austriji uđemo u trag operaciji preraspodele u grupi ''Pink panter'' i da smo identifikovali i uhapsili osumnjičene - rekao je novinarima Evald Ebner iz uprave austrijske kriminalističke policije.

Zaplenjeno je 18 skupocenih satova, uključujući jedan vredan 53.000 evra, koji su prošlog meseca ukradeni u Švajcarskoj.

Policija je navela da je srpski državljanin, čiji identitet nije otkrila javnosti, otputovao iz Beograda u Beč na sastanak sa ostalom trojicom pripadnika "Pink pantera", gde je izvršena primopredaja novca i ukradenih satova.

Hapšenje je izvršeno uz saradnju sa srpskom, nemačkom, švajcarskom i belgijskom policijom.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Instruktor

    10. februar 2015 | 20:40

    Taj pink panter je izmisljena stvar, da bi evropske vlasti mogle da im napakuju organizovani kriminal.

  • Дијего Армандо

    10. februar 2015 | 22:51

    Са стилом, без жртава, јувелире су крали. :)

  • 9ff

    10. februar 2015 | 19:41

    Auuuu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA