JEZIVE SCENE: Mrtvi leže na ulicama, ljudi prolaze, bombe padaju (FOTO)

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko tvrdi da su rakete ispaljenje s područja Horlivka koje kontrolišu proruski pobunjenici

  • 17

U napadu na Kramatorsk koji je trajao dva minuta na istoku Ukrajine ubijeno je u utorak šestoro civila. Za to vreme se desilo oko 20 eksplozija, a povređeno je 21 ljudi.

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko tvrdi da su rakete ispaljenje s područja Horlivka koje kontrolišu proruski pobunjenici.

Veoma brzo, čitav svet su obišli snimci napada na kojima su prikazana beživotna tela po ulicama.

Paralelno sa ovim napadom u Minsku u Belorusiji je trebalo da bude održan mirovni pregovor između nemačke kancelarke Angele Merkel, ruskog predsednika Vladimira Putina, francuskog predsednika Fransoe Olanda i ukrajinskog predsednika Petra Porošenka.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

DA LI JE NA POMOLU NOVI RAT U SVETU?

Neki u tom sastanku vide poslednju šansu za mirno rešenje ukrajinske krize. I sam Oland je rekao: "Svi znamo šta sledi ako se ne dogovorimo, rat".

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Uz to, američki predsednik Barak Obama ponovio je u utorak, nakon susreta s nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, da SAD ozbiljno razmišlja da u Ukrajinu pošalje naoružanje. Posebno ako diplomatija ne uspe.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Ruski odgovor na to bio je sasvim jasan: 'Ne pretite nam i ne postavljajte ultimatume!'.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

MERKEL: NAPREDAK U UKRAJINI SE NEĆE POSTIĆI ORUŽJEM

Ipak, dok Obama najavljuje moguće slanje oružja, Merkel poručuje da to nije dobra ideja i da se napredak u Ukrajini ne može postići oružjem.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Pošalje li zapad oružje Ukrajini, Rusija bi se mogla još više uključiti u sukob i početi da koristi vojno vazduhoplovstvo - upozorila je Merkelova u utorak.

(Telegraf.rs / Izvor: 24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Blade

    11. februar 2015 | 10:32

    Ovim svetom vladaju nazalost isfrustrirani likovi sa malo mozga,vazno je da oni hrane monstrume u njihovim glavama dok ludaci gínu bez smisla uz more neduznih ljudi..dokle vise?

  • bla

    11. februar 2015 | 11:51

    nek se ubijaju kad su glupi.....eo nek pogledaju sta se desava na kosovu i koje su posledice americke podrske.....GLAD BEDA BOLEST.....ali to nije samo na kosovu nego gde god su ameri umesani.....NE MRZIM AMERE NITI VOLIM RUSE ALI TO JE CISTA ISTINA......

  • Ja

    11. februar 2015 | 11:42

    Glupi ljudi, isti scenario kao kod nas nekad.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA