DA LI JE NEKO DROGIRAO DECU U ŠAJKAŠU: Nisu otrovana, policija radi test na narkotike

Sumnja da su deca bila pod dejstvom neke psihoaktivne supstance pojavila se onda kad se saznalo da je dva dana pre nesrećnog događaja preko puta škole bila žurka, na kojoj su prisustvovali skoro svi đaci iz Šajkaša

  • 7

Učenici Osnovne škole "Isidora Sekulić" iz Šajkaša, koji su se u utorak onesvestili na času fizičkog, biće podvrgnuti i na tekst psihoaktivnih supstanci jer nije isključena i ta mogućnost kao razlog kolabiranja.

OBRT U ŠAJKAŠU: Trovanje učenika primer epidemije masovne histerije?

U novosadskom Institutu za sudsku medicinu kažu da su urađene analize na metan, ugljen-monoksid i na neke gasove, ali ništa od toga nije pronađeno u krvi, zbog čega su odlučili da urade još neke preglede, među njima i test na drogu, piše Informer.

DECA NISU OTROVANA GASOM: U učionicama u Šajkašu nije pronađeno prisustvo agensa!

- Deo analiza koji je do sada urađen je pokazao da su rezultati negativni, i sada čekamo da vidimo kakvi će rezultati testa na psihoaktivne suptance biti, jer ni to nije isključeno - nezvanično je rečeno u novosadskom institutu.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

ZAŠTO JE OVO JOŠ UVEK MISTERIJA? Šta je zaista otrovalo decu u Šajkašu? (FOTO)

Sumnja da su deca bila pod dejstvom neke psihoaktivne supstance pojavila se onda kada se saznalo da je dva dana pre nesrećnog događaja preko puta škole bila žurka, na kojoj su prisustvovali skoro svi đaci iz Šajkaša, ali ona nije organizovana od strane škole.

ŠOKIRANI RODITELJI: Zatekli smo decu u polusvesti kako leže na klupama!

- Poslednja proslava koju smo imali je bila za Svetog Savu 27. januara. Zaista ne znam šta deca privatno rade, a najvažnije je da su oni sada dobro. Nastava neće biti održana sve dok se tačno ne sazna zbog čega su se otrovali - rekla je Mirjana Nikolić Mušicki, direktorka Osnovne škole.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Epidemiolog prof. dr Zoran Radovanović, koji je juče rekao da sumnja na epidemiju masovne histerije, ističe da deca nisu glumila tegove, jer se žrtve takvih epidemija zaista osećaju loše, iako ne postoji ni jedan spoljni osećaj osim vizuelnog ili akustičnog nadražaja.

- To se dešava, a uzrok je psihološke prirode. Nije moguće da svi istog trenutka padnu u nesvest. Neko bi pao posle sat, neko posle tri, a neko tek nakon nekoliko sati, a nikako svi odjednom. Čak i da su deca koristila psihoaktivne supstance, ne bi se onesvestili u istom momentu - objasnio je on.

(Telegraf.rs / Izvor: Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA