OVAKO SE JELO I PILO NA PREGOVORIMA: Novinari "cepali" votku, a evo šta je Putin pio!

Tokom sastanka su se konzumirali beloruski i ruski proizvodi, a lideri i novinari su spavali u smenama kako bi bili bistre glave

  • 2

Lideri Ukrajine, Rusije, Nemačke i Francuske su posle više od 16 sati dugih pregovora u Minsku postigli dogovor o prekidu vatre u Ukrajini. Predsednici su jeli omlet, sir i druge mlečne proizvode, ali je najzanimljivije to što su popili nekoliko kofa kafe, kako je istakao predsednik Belorusije koji je bio domaćin pregovora.

- Moj zadatak je bio da obezbedim municiju na vreme - rekao je predsednik Aleksandar Lukašenko.

Lukašenko je dodao da su konzumirali beloruske i ruske proizvode, kao i da su spavali u smenama kako bi bili bistre glave.

Za razliku od predsednika, novinari, koji su celu noć čekali završetak pregovora, konzumirali su i votku, šampanjac i druga alkoholna pića. Oni su zbog maratonskih pregovora odlučili da se okrenu delikatesima i piću.

Nemačka kancelarka Angela Merkel je u jednom trenutku izašla iz sale i time pokrenula uspavane novinare koji su mislili da su pregovori završeni. Ispostavilo se da je ona izašla samo da bi napunila svoj mobilni telefon koji se isključio.

Ovakav događaj nije mogao da prođe zbog incidenata, kao i svaki drugi podjednako važan i medijski ispraćen sastanak. Pa je tako jednom od novinara oduzeta akreditacija kada je napravio skandal u holu palate.

- Gospodine Porošenko, zašto vaša vojska bombarduje civile? - upitao je ukrajinskog predsednika.

Došlo je do i sukoba među novinarima kada je novinar ruskog lista "Lajfnjuz" počeo zastrašujuće da viče na ukrajinske novinare. Obezbeđenje je intervenisalo, a ovom novinaru je bilo dozvoljeno da ostane.

Tokom pregovora je pozlilo najmanje jednoj novinarki, zbog čega je dolazila i Hitna pomoć.

(Telegraf.rs/ Izvor: bbc.com/rt.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA