PAO BALKANSKI KRALJ KOKAINA: Uhapšen u Trstu dok je kupovao donji veš!

Podgoričanin Luka Dacić je godinama bio značajno ime u međunarodnom švercu narkotika, a organizovao je pojedinačne pošiljke koje su se merile desetinama kilograma

  • 6

Podgoričanin Luka Dacić (47), za kojim je 2012. godine izdata međunarodna poternica zbog šverca kokaina, uhapšen je u Trstu, pišu danas podgoričke Vijesti.

Kako navodi list, Dacić je uhapšen krajem januara u tržnom centru Le Tori de Europa, a kod sebe je imao lažna dokumenta.  Uhapšen je sa falsifikovanim dokumentima u prodavnici veša dok je bio u društvu sa Slovencem. Prema nalazima italijanskih istražnih organa, Dacić je godinama bio značajno ime u međunarodnom švercu narkotika, a organizovao je pojedinačne pošiljke koje su se merile desetinama kilograma.

Sud u Milanu izdao je u septembru 2011. godine nalog za njegovo hapšenje, a nakon što je u oktobra iste godine označen kao begunac, usledila je međunarodna poternica 2012. godine.

Dacić je u odsustvu prvostepeno osuđen na sedam godina zatvora i 68 hiljada evra kazne.

Optužen je u okviru istrage "Fleš", koja je počela 2009. godine, a tokom koje je uhapšeno 49 i optuženo još 14 osoba, i oduzeto 65 kilograma kokaina i šest kilograma heroina.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

U okviru istrage otkrivena je švercerska ruta kojom je droga putovala preko Trsta i regije Friuli Venecija Ðulija do glavnih čvorišta u Lombardiji, kao što su Milano i Breša.

Prema optužnici, Luka Dacić je, zajedno sa još četiri osobe, organizovao uvoz šest kilograma kokaina sa Balkana. Dvojica optuženih, uhvaćeni su 2009. godine u Zagrebu, kada je u njihovim kolima pronađeno 12 paketa od po pola kilograma droge.

Dacić je prema nalazima istrage bio desna ruka glavnog slovenačkog švercera droge Aleksandra Ferka.

Istragom je, takođe, otkriven plan da se u Luku Trst doveze 200 kilograma kokaina.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sumadinka

    17. februar 2015 | 12:45

    Ta nemojte ga sad zvati balkanski.. imaju državu i molim lepo! Ko je srbin nek dobije nas pasoš pa sve normalno u srbiji da može da radi a sve privilegije cg državljanima ukinuti. .. to kažem jer znam dosta muslimana i albanaca koji koriste te pogodnosti a ne misle nam dobro. Dragi srbi uzmite se u pamet!

  • perica

    17. februar 2015 | 12:20

    A kolko ima tih Balkanskih kraljeva kokaina?!

  • Baron alex

    17. februar 2015 | 12:27

    Zar nije Kosmajac? Ja ipak vise verujem premijeru,ako on kaze da je Kosmajac koji je pusten,onda je Kosmajac

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA