KO ĆE BITI NA ČELU RTS? Predstavljamo vam kandidate

Na konkursu za novog generalnog direktora Radio televizije Srbije, koji je raspisan 13. februara, a otvoren 30 dana, mogu da se prijave svi koji imaju fakultetsko obrazovanje, 10 godina iskustva na rukovodećim poslovima, a ugledni su stručnjaci u svetu medija

  • 49

Ime novog generalnog direktora RTS biće poznato najkasnije početkom maja, kada bude okončan konkurs koji je u toku.

Na konkurs za novog generalnog direktora Radio televizije Srbije, koji je raspisan 13. februara a otvoren 30 dana, mogu da se prijave svi koji imaju fakultetsko obrazovanje, najmanje 10 godina iskustva na rukovodećim poslovima, a ugledni su stručnjaci u svetu medija.

U medijima se kao potencijalni kandidati spominju nekadašnji urednik Trećeg kanala Dragan Karadžić, bivši generalni direktor RTS Milorad Vučelić, novinarka Bojana Lekić, reditelj Stanko Crnobrnja, Goran Karadžić iz REM (Regulatorno telo za elektronske medije, bivša RRA) i prvi vlasnik TV „Metropolis“ Miroljub Krsmanović.

Foto: Promo Foto: Promo

Dragan Karadžić bio je na čelnim pozicijama Trećeg Kanala RTS i televizije Fox u Srbiji. Trenutno je predsednik Borda direktora RTV Atlas. U bogatoj karijeri bio je potpredsednik Genex Grupe za medie i marketing, direktor ITV Multimedia, a radio je i kao međunarodni medijski konsultant.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Milorad Vučelić, trenutno glavni i odgovorni urednik magazina Pečat, već je vodio RTS devedesetih godina. U to vreme Vučelić je bio visoki funkcioner SPS, nakon čega je osnovao i produkcijsku kuću "Komuna".

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Nekada prva žena na čelu informative RTS, Bojana Lekić, radila je i za Omladinske novine, TV Beograd, Studio B, B92, RTS, BK TV. Bila je direktorka Avala TV, a danas je vlasnica firme "Brendon", koja se bavi konsaltingom, edukacijom i produkcijom. Ona je i kolumnista magazina NIN.

Foto: mc.rs Foto: mc.rs

Aktuelni predsednik Saveta REM, Goran Karadžić, u novinarstvu ima 20 godina radnog staža. Radio je u Glasu omladine, Stavu, Dnevniku, Euro preduzetniku, Statusu, Penzionerskim novinama, Novosadskom nedeljniku, a od 2000. do 31. novembra 2004. godine bio direktor TV Apolo.

Printskrin: Youtube/rtvatlas Printskrin: Youtube/rtvatlas

Stanko Crnobrnja je televizijski i filmski reditelj, producent i scenarista, teoretičar i publicista u oblasti masovnih komunikacija i teorije televizije. U karijeri dugoj 40 godina Crnobrnja je bio i kreativni direktor novog 3K televizijskog kanala, Televizije Beograd/RTS, programski i kreativni direktor Televizije IN iz Podgorice, predsednik programskog saveta radio televizije ATLAS u Podgorici i glavni direktor Televizije Avala. Stanko Crnobrnja je i prvi dekan Fakulteta vizuelnih umjetnosti Univerziteta Mediteran u Podgorici, a trenutno je profesor na Fakultetu za medije i komunikacije Univerziteta Singidunum i gostujući predavač na Fakultetu dramskih umjetnosti Univerziteta Crne Gore na Cetinju.

Upravni odbor RTS će imenovati novog generalnog direktora u roku od 45 dana od dana otvaranja prijava na konkurs. 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PECANAC

    18. februar 2015 | 12:01

    Po mojoj proceni bit će onaj made in sns...

  • Darko 100%

    18. februar 2015 | 11:39

    Od ovoga sto je ponudjeno NAJBOLJE RESENJE je DRAGAN KARADZIC svi ovi ostali su politicki iskropromitovane osobe,a moj licni izbor bi bio ADANJA POLAK!

  • Deks

    18. februar 2015 | 11:32

    Milomira marica za direktora

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA