SAD I EU VEĆ DRHTE: Pjongjang pregovara sa Moskvom o nuklearnom programu!

Cilj posete izaslanika Kim Džong Una glavnom gradu Rusije ima za cilj obnovu pregovora sa još pet zemalja o nuklearnom naoružanju

  • 13

Hong Jon-Kok, glavni nuklearni izaslanik Severne Koreje, najavio je da će sledeće nedelje otputovati u Moskvu na razgovor o nuklearnom programu. 

Poseta Moskvi ima za cilj obnovu pregovora sa još pet zemalja o nuklearnom naoružanju, navodi se u saopštenju tamošnjeg Ministarstva spoljnih poslov

Skup šest zemalja, Severne i Južne Koreje, SAD, Rusije, Kine i Japana, je nastao 2003. godine, nakon što je Pjongjang odstupio od Ugovora o neširenju nuklearnog naoružanja.

Pregovori ovih zemalja su zaustavljeni 2009. godine, kada je Severna Koreja odustala od učešća i izvela nekoliko nuklearnih probi.

Ova zemlja je započela sa nuklearnim probama 2006. godine, dok je 2013. godine testirala svoje najjače oružje.

(Telegraf.rs / Izvor:sputniknews.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Scar

    17. februar 2015 | 22:03

    Bice ovde uskoro velikih sukoba!!!

  • ---.major. MILAN TEPIC RS.K.

    17. februar 2015 | 22:16

    Pocelo je da se slazu kockice. Sada se vec moze pretpostaviti da se pravi ili je vec napravljena ozbiljna vojna ravnoteza. Ovo sto se dogadja velika je prednost za rusku stranu te ce nato alijansa morati da se udalji od granica ukraine na sigurnom rastojanju koje ce odrediti rusija - putin.

  • Nikola

    17. februar 2015 | 22:21

    Gde se testira nuklearno oruzje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA