MAŠALA: Bin Laden tokom skrivanja postao otac četiri puta!

U izveštaju pakistanske policije se navodi da je Bin Laden imao četiri žene i četvoro dece, pre nego što su ga tokom akcije hapšenja ubile specijalne snage američke policije u gradu Abotabad

  • 0

Osama bin Laden jedan od najpoznatijih i najtraženijih svetskih terorista  postao je otac čak četiri puta tokom skrivanja u Pakistanu, otkrila je pakistanskim istražiteljima najmlađa od njegovih žena Amal Abdulfatah navodi se u policijskom izveštaju od 19. januara, koji prenosi britanski Telegraf.

U izveštaju policije, koji je objavio Telegraf, navodi se da se Amal Abdulfatah udala za Bin Ladena jer joj je bila želja da se uda za mudžahedina, svetog ratnika. Pored nje, on je imao još tri žene koje su kasnije optužene da su ilegalno živele u Pakistanu.

Najmlađu od Bin Ladenovih žena Abdulfatah, koja je inače poreklom iz Jemena, vlasti Pakistana su uhapsile nakon upada američkih specijalaca u kuću Bin Ladena, nedaleko od Islamabada. Amal je uhapšena zajedno sa petoro dece kao i još dve Bin Ladenove žene koje su iz Saudijske Arabije. Tom prilikom, tokom same akcije hapšenja Bin Ladena, Abdulfatah je ranjena, pokušavajući da ga spase. Bin Laden je tada imao 54 godine, podsetio je Telegraf. A u istom izveštaju se preporučuje da se Abdulfatah i deca hitno deportuju iz Pakistana.

Podsećanja radi, Bin Laden je od 2001. do maja 2011. godine bio u bekstvu. Ubijen je u maju prošle godine, tokom operacije američkih specijalnih snaga u pakistanskom gradu Abotabad. Njega je američka Vlada proglasila za najopasnijeg teroristu svih vremena zbog sumnje da je septembra 2001. godine organizovao teroristički napad na zgradu Svetskog Trgovinskog centra.

(B. Tasić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA