PILOT KOJI SE UBIO OSTAVIO JE TRI OPROŠTAJNA PISMA: Evo šta ga je nateralo da digne ruku na sebe!

Jedno pismo je napisao supruzi, drugo starijem sinu, a treće ljudima kojima je dugovao novac

Pilot "miga" koji je pre tri dana sebi pucao u glavu u kadi, u svom stanu na Banovom brdu, u oproštajnim pismima, koje je ostavio supruzi, starijem sinu i ljudima kojima je dugovao novac, poručio je da "odlazi".

Prema nekim informacijama, sumnja se da je pilot probao da se izvuče iz dugova trgujući na berzi, budući da mu je plata nedavno bila smanjena i nedovoljna da vrati dugove.

Mesečna primanja pilota u rangu Aca Petrovića posle smanjenja bila su oko 80.000 dinara. Ona mogu biti uvećana dodacima za dežurstva i dnevnicama, ali ti dodaci nisu veći od 15.000 dinara.

- Bio je jako dobar čovek. Pomagao je i u školi. Svi su u šoku i ne znaju šta se dogodilo. Znamo samo da je imao kredit i da mu je plata nedavno smanjena - kažu nastavnici pilotovo troje dece, koji su juče posetili njegovu porodicu.

Komšije ovog pripadnika Vojske Srbije, iz Lješke ulice, navode da su ga znali samo iz viđenja, jer se sa porodicom doselio u njihovu zgradu pre tri meseca.

- Nedavno su renovirali stan. I njegovu ženu i decu smo sretali samo u prolazu - pričaju komšije Petrovića.

Nastradali major važio je za iskusnog pilota. Leteo je na lovcu "mig - 21". Rodom je bio iz Novog Pazara, a do 1999. služio je u lovačkom puku, koji je bio baziran na prištinskom aerodromu Slatina.

Ministar odbrane Bratislav Gašić rekao je da je Aco Petrović prošao sve testove kojim je bio podvrgnut.

- On je na poslednjem testiranju krajem 2014. imao dobre rezultate na psihološkom testiranju. Nije bilo nikakvih indicija da je sklon suicidu. U jedinici se normalno ponašao, imao odlične odnose sa kolegama i regularan put napredovanja - istakao je Gašić, koji nije želeo da komentariše motive ove tragedije.

(Telegraf.rs/Izvor: Blic)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tanja

    20. februar 2015 | 13:50

    Nije samoubistvo bilo resenje.Medicinska sestra sam sa ovim smanjenjem imam 33.000 dinara,udovica sam sa dvoje skolske dece u osnovnoj skoli.Ni sama ne znam kako sastavljam kraj s krajem ali znam da zbig to dvoje dece moram da zivim i idem napred. To sto je uradio je strasno pa jos i u kuci da nesrecna porodica kad god udje u kupatilo dozivi ponovni stres.Njegova odluka neka mu se Gospod smiluje.Zao mi je dece i supruge.

  • The Spatula

    20. februar 2015 | 17:01

    Ovi sto kazu da zive sa 20 i 30 hiljada, a da nemaju ostalih primanja, da od toga ustede i skoluju decu, zamolio bih da nam pojasne, objasne, posavetuju, kako to uspevaju? Zato nam ovako i jeste, zato sto smatrate, da jedan pilot RV treba da ima platu 80000,a ovi sto su pokupovali diplome, i sede po skupstini i opstinama imaju po ko zna koliko puta vise, to vas ne interesuje. Sto od svakog "posla" pola i vise od pola narodnih para, zguraju u dzep, vas ne interesuje. Vazno je da nam kazu, kad se pojave na tv-u, bice za dve godine bolje. Za izbore nas mazu u sve zive boje. A kad isti prodju, kazu zasto ste nam verovali, to je predizborna kampanja i mozemo obecavati i pricati sve i svasta. Ko zna kroz sta je sve covek prosao. Umesto da se ponosimo sto smo imali takvog coveka vi ga pljujete. Izumrecemo sami. Niko ne treba da nas unisti.

  • Sudija

    20. februar 2015 | 13:20

    E pa gospodo ministri i političari,premijeri i predsednice Srbije...Kako Vas nije sramota. Zadatak Vam je bio da obezbedite ovom čoveku i mnogima pout njega mirnu egzistenciju, zivot dostojan coveka.Ali u glavi Vam je preci BusPlus,Komunalna policija i rupa bez dna u Smederevu,puna usta EU u koje sigirno nećemo nikad uci jer smo legalizovani kriminal i enormno bogacecenje pojedinaca,a i sami ste ogrizli u laganom projektu placke penzijonera i radnika.Sad ste ostali upamćeni i narod vam to nikad nece oprostiti.Smrt ovog coveka trebalo bi Vama gospodo da bude na svesti ako je upste vise i imate.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA