FALI SAMO OD PTICE MLEKO: Predsednik na rođendan pozvao 20.000 ljudi, na meniju bizoni i slonovi, a zemlja mu grca u dugovima!

Predsednik Zimbabvea Robert Mugabe proslaviće svoj 91. rođendan u jednom golf klubu. Na zabavu će potrošiti milion dolara, a na meniju će biti torta od 89 kilograma, bizoni, sabljarke i - dva slona

  • 11

Zemlja mu je u rasulu, spoljni dug je otišao u nebesa, stanovništvo gladuje, ali to njega previše ne dotiče. On je predsednik Zimbabvea Robert Mugabe, sutra puni 91. godinu i trenutno je nastariji vođa neke svetske države.

Na vlasti je 34 godine i kako stvari stoje ispuniće svoje obećanje "vladaću do svoje 100-te". Pored toga, što je najstariji, Mugabe sigurno ulazi u top 5 najbahatijih svetskih lidera, piše Guardian, a prenosi "Jutarnji.hr".

Dok mu se zemlja guši u siromaštvu, on će na proslavu svog 91. rođenadana potrošiti čak milion dolara. Taj novac, naravno, neće ići iz njegovog džepa, već iz džepa osiromašenog naroda.

Već mesecima se prikupljaju "donacije" za finansiranje njegovog rođendanskog partija, s tim da su donacije zapravo prislino oduzimanje novca od naroda.

Naime, opozicija tvrdi da su, na primer, svi učitelji iz škola morali da daju po 10 dolara za predsednikovu zabavu.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

A kakva je to zabava od milion dolara? Mesto radnje je golf klub kraj luksuznog hotela, podeljeno je 20.000 pozivnica, a na meniju će biti torta od 89 kilograma, bizoni, sabljarke i - dva slona!

- Sve ovo je velika sramota za našu zemlju. Ne samo ova bolesna rođendanska zabava, već činjenica da imamo najstarijeg predsednika na svetu. Celi svet bira mlađe lidere s novim idejama, samo Zimbabve stoji na istom mestu. S predsednikom koji za 34 godine nije napravio baš ništa - rekao je Deva Mavinga, borac za ljuska prava.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Витез

    20. februar 2015 | 20:59

    Не пуниш сваку дан 91...

  • Srbin

    20. februar 2015 | 21:17

    Sta ce covek rodjendan je rodjendan i treba ga proslaviti.

  • The Spatula

    20. februar 2015 | 23:04

    Ovo mi poznato... Ne bas kao rodjendan... Ali,ni nase parade ne kostaju mnogo manje...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA