NJAM NJAM: U Novom Sadu za četiri sata prodate dve i po tone kobasica!

- Suva kobasica je prodavana po ceni od 660 dinara, sveža - 400, a roštiljska 150 dinara - izjavio je Osnivač i direktor Turijske kobasicijade Miroslav Medurić Čika

  • 9

U centru Novog Sada, u Dunavskoj ulici, danas je održana promocija Turijske kobasicijade, tokom koje je za svega četiri sata prodato dve i po tone svežih, roštiljskih i sušenih kobasica.

Osnivač i direktor Turijske kobasicijade Miroslav Medurić Čika rekao je Tanjugu da su Novosađani pokazali veliko interesovanje za Turijsku kobasicijadu, ali i da vole kobasicu iz Turije o čemu, kako je rekao, svedoči i količina prodatih kobasica.

Kobasice su prodavane na četiri štanda u Dunavskoj ulici, ispred svakog štanda tokom celog prepodneva bili su dugački redovi, a zainteresovani su bili u prilici da kupe i sveže kobasice i one spremne za jelo.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

- Suva kobasica je prodavana po ceni od 660 dinara, sveža - 400, a roštiljska 150 dinara. Pored prodaje kobasica i promocije manifestacije koja je na programu sledećeg vikenda, danas smo paraplegičarima besplatno podelili 30 kilograma kobasica - rekao je Medurić.

Najavljujući predstojeću manifestaciju u Turiji popularni Čika je rekao da je u planu pravljenje kobasice duge 2.031 metar, koja će se prodavati "na metar" i to po ceni od 500 dinara za metar.

- Na Turijskoj kobasicijadi biće predstavljene i "Temerinska pasuljijada", "Kačarevska slaninijada", "Kaćki čvarak-fest", "pihtijada", "kajganijada", "štrudlijada" i druge slične manifestacije koje se održavaju širom Vojvodine - istakao je Medurić.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Kobasicijada ove godine beleži svoje 31. izdanje, a biće održana 27. i 28. februra i 1. marta u Turiji.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA