Zbog ovog člana zakona monstrumi izlaze iz zatvora, pa siluju i ubijaju našu decu!

Odgovor na pitanje otkud toliko silovatelja na slobodi u Srbiji možda bi valjalo potražiti u našem Krivičnom zakonu koji silovanje izjednačava s primanjem mita, falsifikovanjem službene isprave, neovlašćenim izvođenjem arheoloških radova i lažnim predstavljanjem

  • 22

Darko Kostić višestruki je silovatelj povratnik. Dosad je tri puta uhapšen i pravosnažno osuđen zbog monstruoznih silovanja. Javnost ga je upoznala kad je brutalno obljubio, a onda ubio devojčicu Ivanu Podraščić (14). Pre toga, deo njegove neljudske biografije postalo je i silovanje starice od 64 godina, koju je najpre zlostavljao, a zatim urinirao po njoj!

ŠOKANTNA ISPOVEST POLICAJCA: Zanemeli smo od užasa kad smo videli Ivanino telo!

Koja je prava zakonska kazna za ovog monstruma? Sudeći po srpskom zakonodavstvu i sudijama koje primenjuju zakon, Kostiću je bilo dovoljno svega tri i po godina u zatvoru?! Pružena mu je nova šansa. Izašao je na slobodu, a onda vrlo brzo ponovio ono zbog čega je već bio u zatvoru. I tako dva puta.

Šta nam govori njegov i slučaj mnogih nalik njemu, silovatelja-povratnika, imajući u vidu da se onaj ko prijavi određeno lice da je učinilo krivično delo za koje se goni po službenoj dužnosti, a zna da to lice nije učinilac tog dela, kažnjava zatvorom od tri meseca do tri godine, što je kazna koja se vrlo često izriče i silovateljima.

MONSTRUM SILOVATELJ: Iznerviralo me što je Ivana vrištala, pa sam je udario motkom

Foto: Facebook/Darko Kostic Foto: Facebook/Darko Kostic

Ovakav paradoks našem sudstvu omogućava član 178 Krivičnog zakona.

Istina, ova zakonska norma za krivično delo silovanja predviđa kaznu do 12 godina zatvora, pri čemu onaj ko izvrši silovanje mora biti kažnjen sa najmanje 10 godina zatvora, ukoliko usled ovog krivičnog dela nastupi smrt žrtve, ili ako je žrtva dete.

Nažalost, srpske sudije se očigledno previše uzdaju u to da će nekoliko godina u zatvoru opametiti onoga ko je sposoban da prinudi drugog na obljubu, iako ih većina silovatelja uporno razočarava, kad ponovo napadnu i dokažu da su nepopravljivi povratnici.

MONSTRUM PRIZNAO: Namamio sam Ivanu besplatnim pirsingom, a onda sam je unakazio!

Jedan od boljih dokaza da se nešto pod hitno mora preduzeti na nivou zakonske regulative je upravo Darko Kostić, optužen za silovanje i ubistvo Ivane Podraščić.

Beživotno telo ove devojčice iz Batajnice, koja se od kraja jula vodila kao nestala, 2. oktobra 2014. nađeno je u napuštenoj straćari u Rakovici.

KUĆA STRAVE: Ovo je mesto na kom je Darko Kostić silovao i ubio motkom Ivanu Podraščić

Foto: Telegraf, Facebook/Ivana-Podraščić-je-nestala Foto: Telegraf, Facebook/Ivana-Podraščić-je-nestala

Ivanin dželat je 1993. godine, sa još jednom osobom, ubio staricu od 64 godine, za šta je bio osuđen na sedam godina zatvora. Nesrećnu ženu Kostić je prvo silovao, a potom ubio i urinirao po njoj.

 

Kaznu je služio u Valjevu, a jednom je i pobegao iz zatvora.

Zbog silovanja, kao i teških krađa, ovaj monstrum je ponovo osuđen 2001. na ukpnu kaznu zatvora od tri i po godine, a u međuvremenu je osuđivan još četiri puta.

U maju prošle godine, izašao je iz zatvora, da bi nakon male Ivane silovao i ženu svog brata, zahvaljujući kojoj je i nađeno telo nestale devojčice.

ISPOVEST ŽENE KOJA JE PRIJAVILA MONSTRUMA: Pretio je da će da siluje i ubije moju šestogodišnju ćerku!

Nakon njegovog hapšenja, direktor policije Milorad Veljović rekao je da policija sumnja da je Kostić na slobodi izvršio još silovanja i dela protiv života i tela.

Monstrumi i ubice su prijatelji sa svojim žrtvama na Fejsbuku. Mislite o tome!

Advokat Aleksandar Đorđević slaže se da se u najkraćem mogućem roku mora zakonski intervenisati po ovom pitanju.

- Nužne su promene kaznenih raspona Krivičnog zakona. Nedopustivo je da ista kazna bude propisana za silovanje i zloupotrebu službenog položaja - navodi Đorđević.

(Jovana Babić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zrtva nasilja

    23. februar 2015 | 20:52

    Silovateljima dozivotna kazna!!! Sudije osudjuju na 3godine,a da znaju kako je biti u kozi zrtve? Imaju li decu?!

  • Samo za Bgd

    23. februar 2015 | 23:09

    Ja mislim da je dozivotna robija losa,zato sto osudjenik idalje zivi I to na racun drzave....a toliko gladnih tigrova i lavova po Africi...

  • b

    23. februar 2015 | 21:09

    nemam komentar strasno sta sam procitao

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA