ŠARIĆ optužio tužioca da mu je namestio dokaze

Narko-bos Darko Šarić danas će pred Specijalnim sudom probati da opovrgne optužbe da je pripremao šverc 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike u Evropu

  • 6

Po svojoj želji, Darko Šarić je danas počeo sa iznošenjem svoje odbrane. U publici se kao podrška Šariću u Specijalnom sudu nalaze sarajevski glumac Dragan Marinković Maca, Šarićeva supruga Lana Popović, kao i rodbina i prijatelji.

Maca podržao Darka Šarića

Pošto je izašao pred sudsko veće sa sveskom iz koje će najverovatnije čitati svoju odbranu, Šarić, odeven u pantalone i kariranu košulju, istakao je da je ovo suđenje konstruisano i da su svi dokazi namešteni.

- Optužen sam da sam organizovao sve do detalja. Potpuno je sve apstraktno. Najvažnije im je bilo da dokažu da sam krivaca za sve. Nameštaju  dokaze uz svedoke saradnike, a jako je teško braniti se kada vam na teret stavljaju sve i svašta, čime mi je bivša vlast obezbedila negativni publicitet. Optuženi i odbarana imaju samo jedan osećaj - da suđenje ne može biti pošteno. Kada su se političari, sociolozi, analitičari, astrolozi uživeli u ulogu sudija i uzeli ulogu nekog ko će presuđivati i odlučivati - zapitao se optuženi narko bos.

Pre nego što pitanja budu postavljena njemu, Šarić je nekoliko njih postavio sudskom veću.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Pored sve propagande koja se vrši nad nama, da li ste videli da je nekada izdata knjiga o nama. Da li je to normalno? Da li je normalno da se moja imovina proda? Pre bilo kakve presude su zakazali licitaciju i pokazali na TV kako se ljudi na licitaciji otimaju za moju imovinu? Da li je to normalno? - upitao je optuženi obraćajući se sudiji.

Okrivljeni je naveo da su iz optužnice bazirane na operaciji "Balkanski ratnik" proistekle sve druge optužnice.

- Stavlja mi se na teret da sam sve osmislio. Tužilaštvo polazi od toga da sam ja osoba pod imenom Zoki. Niko me tako nije zvao. Tužilaštvo me tako preksrstilo. Na osnovu čega se to kaže? Da li ima bilo kakav dokaz? Sa telefonskim razgovorima se pokušava da se sklopi neki mozaik. Moja odbrana smatra da je to nezakonito, a mi smo to ovde slušali danima. To su besmisleni razgovori. Kroz te razgovore tužilac čitavo vreme pokušava da prikaže da Željko meni donosi papire. Željko je moj brat, a nikada ga nisam angažovao za bilo kakve papire, a tužilac za to nema dokaze - tvrdi Šarić.

Okrivljeni je najavio i to da će pokazati kakve je sve usluge tužilac činio svedocima saradnicima da bi svedočili protiv njega.

- Draško Vuković, svedok saradnik, izmišlja i laže. Nikada me u životu nije video. Draško kaže kako me je sreo kod Frica, kao da mi je prišao i tražio pare, ja sam ga, kao, pitao šta on ima sa mnom.... Laže, nikada ga nisam video. Suočite me sa njim - zahtevao je Šarić.

ŠARIĆ: Suočite me sa svedocima saradnicima

On je dalje kazao da je deo optužnice koji se odnosi na Mišu Radulovića Bananu je politički.

- Brodovi su pretresani i ništa nije pronađeno. Ta optužnica je politička zbog prijateljstva Miše Radulovića i Ivice Dačića. Sve vreme su Dačića ucenjivali nekim slikama sa letovanja na kojima je sa Radulovićem iz 2008. godine - objasnio je Šarić, dodajući da je jedina optužnica za koju treba da se pomuči optužnica protiv Nebojše Joksovića.

PREDAJE SE? Miša Banana uskoro dolazi u Srbiju!

- Meni se stavlja na teret da sam organizovao da se iznajmi kuća i skladišti droga... Joksović je bio moj pravi drug. Međutim, on nikada više nije lagao nego kada je postao svedok saradnik. Ja sam proglašen državnim neprijateljem. Političari su se utrkivali da me okrive. Izmišljali su atentate - tvrdi okrivljeni.

Vrativši se na "sumnjive radnje Tužilaštva", Šarić je opet pomenuo njihovu saradnju sa Joksovićem, kog je nazvao "genijem prevare".

- Pokazaću šta je tužilaštvo radilo sa Joksovićem. On je izvukao štampariju, kuće, zemlju na Zlatiboru, plac u Dobanovcima... Svaka mašina koju mu je tužilac vratio je ukradena. Tužilac mu je pomagao. Joksović je sve te mašine posle prodao. Imam papire za sve to. Joksović je manipusao sa tužiocem. Tužilaštvo za mene nema dokaz za ono što Joksović priča. Ima samo njegovu reč, a koliko je ona jaka pokazuju papiri koje imam. Tužilac se zbližio s Joksovićem samo da bi svedočio protiv mene - insistirao je Šarić.

Okrivljeni je, zatim, dodao da ima informaciju da se svedok saradnik Draško Vuković mesec dana pre svedočenja sastao sa Mikijem Rakićem koji mu je ponudio promenu identiteta i 500.000 evra u kešu samo da bi "satrli Darka Šarića".

- Znam i da je došao mercedeseom na taj sastanak. Bivše državno rukovodstvo je radilo sve da bi svedočio protiv tadašnjeg rukovodstva Crne Gore. Bivša vlast je imala veliku mržnju prema Crnoj Gori. Nema šta mi nisu nudili preko posrednika. Tu su bile i ponude da svedočim protv Dačića, a ponuda je bila i da pristanem na deset godina zatvora - rekao je Šarić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA