LJUBAV DO POSLEDNJEG IZDAHA: Bili su u braku 67 godina i umrli držeći se za ruke (VIDEO)

Ljubavna priča para iz SAD je gotovo filmska. Flojd i Vajolet su bili u vezi od osnovne škole, a veza se nastavila i kada je Flojd, za vreme Drugog svetskog rata, otišao u mornaricu. U tom periodu, od 1946. do 1948. razmenili su više od 100 pisama

  • 6

Amerikanac Flojd Hertvig (90) preminuo je 11. februara u 90. godini života, a samo pet sati nakon njega umrla je i njegova supruga Violet sa kojom je u braku bio 67 godina. Flojd je u poslednjim trenucima svog života držao za ruku svoju ženu.

Njihova ljubavna priča je gotovo filmska. Par je bio u vezi od osnovne škole, a veza se nastavila i kada je Flojd, tza vreme Drugog svetskog rata, otišao u mornaricu. U tom periodu, od 1946. do 1948. razmenili su više od 100 pisama.

- Hej draga, nekoliko redova od tvog usamljenog i tužnog mornara. Nedostaješ mi draga i tako sam zaljubljen u tebe. Dušo, biće mi drago kad završim. Ovo nije za mene, iako sam nekad mislio da je mornarica zakon. To je bilo pre nego što sam zavoleo najslađu devojku na svetu - napisao je Flojd u jednom od pisama.

LJUBAV DO GROBA: Umrli držeći se za ruke, posle 70 godina braka (FOTO)

Nakon što se vratio iz vojske, Flojd je radio kao dostavljač jaja, a zatim i kao poslovođa na jednoj farmi gde se i zadržao do penzije. Flojd i Violet su imali troje dece, Donu, Kerol i Keneta.

Printskrin: YouTube/thefresnobee Printskrin: YouTube/thefresnobee

- Imali su posebnu vezu, a mislim da se i pojačala u poslednjim mesecima njihovih života - rekla je ćerka Dona Šarton.

Violet je u poslednjih nekoliko godina života patila od demencije, a Flojd je o njoj brinuo koliko god je mogao. Međutim, i njegovo zdravstveno stanje se pogoršalo poslednjih meseci.

Printskrin: YouTube/thefresnobee Printskrin: YouTube/thefresnobee

Bubrezi su mu otkazali i lekari su mu rekli da ima tek još nekoliko meseci života.

Iako mu se zdravstveno stanje iz dana u dan pogoršavalo, Flojd je i dalje brinuo o supruzi.

- Jedva je hodao, ali mama mu je i dalje bila prioritet i glavna briga - priča njihova ćerka.

Printskrin: YouTube/thefresnobee Printskrin: YouTube/thefresnobee

Njihova deca odlučila su da približe njihove krevete kako bi Flojd i Violet mogli da se drže za ruke. Tako su i napustili ovaj svet.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA