IMALA SAM 6 GODINA KAD ME MUŠKARAC PRVI PUT DODIRNUO: A onda je usledio užas!

- Ujak je položio osnovu za ono ko i šta ću postati: ruševina devojčice, koja gleda kroz mračni prozor kad god je muškarac na meni

  • 10

Nikada se nije osećala kao žrtva. Ujak "Dag"  je bio dobar prijatelj njenih roditelja i često je dolazio u njihovu kuću. Nije nikad ništa rekla svojim roditeljima, a odlučila je da progovori nedavno, kada je prvi put sve ispričala svom sadašnjem mužu. Ovo je njena priča.

Ujka Dag je često sa njima provodio praznike. Jednoga dana se ponudio da čuva sestru i nju kod svoje kuće, kada je ona imala šest godina.

Pre spavanja ujka Dag im je ispričao priču za laku noć. Posle toga je njena sestra otišla na spavanje a ona je ostala sa njim u slabo osvetljenoj kuhinji. Sedela mu je u krilu dok joj je on mazio kosu, a zatim uvo i vrat.

Dešavalo se to da ju je ljubio, šaputao stvari koje joj tada nisu bile poznate i trljao njene šestogodišnje butine sve do ruba gaćica.

Nakon toga počeo je da je naziva svojom "ženicom" i pisao joj je poruke koje je na kraju potpisivao sa "Volim te, tvoj mužić". Nikada se nije ponovilo fizičko iskustvo od te večeri, ali je tražio da bude prisutan u sali dok je vežbala balet. Čežnjivo ju je gledao dok je bila u trikou i helankama.

- Nakon nekoliko godina kada sma shvatila da je njegovo ponašanje neprimereno, i odbila sam da imam svaki kontakt sa njim - priča žena.

Foto: flickr/Simon & His Camera Foto: flickr/Simon & His Camera

Nikada ništa nije rekla svojim roditeljima, a jedini način na koji im je potvrdila da je on učinio nešto loše jeste kada je precrtala reči "Volim te, tvoj mužić" koje je napisao na dnu leksikona, kada je imala osam ili devet godina.

- Ujka Dag me nije fizički povredio, ali položio je osnovu za ono ko i šta ću postati sa muškarcima tokom moje adolescencije i odraslog doba - ruševina mažene devojčice, koja gleda kroz mračni prozor, kad god je muškarac na meni. Njegova ruka odrasle osobe koja se penje po mojoj šestogodišnjoj butini učinila je da mi deluje prirodno kada su se znatno stariji muškarci interesovali za mene, ili mi se udvarali dok sam bila tinejdžerka. Kao što mi je bilo potpuno normalno da pokušam da zavedem 35-ogodišnjaka, kada sam imala 15 godina - dodaje ona.

Na kraju je rekla nekome. Posle osmomesečnog zabavljanja sa njenim sadašnjim mužem odlučila je da mu ispriča sve. Rekla mu je da je i ponosno sebe nazvala promiskuitnetnom.

- Pogledao me je, saosećajno i zbunjeno, i rekao “Zaista?”. Priznala sam “Ne promiskuitetna na način na koji bi ti to pomislio”. A, zatim sam mu rekla istinu - ispoveda se ona.

Nakon toga je svoju priču ispričala nekome, pa još nekome i tako odlučila da svoju priču podeli sa svima.

- Dag se kao i svi nasilnici nadaju da neće biti otkriveni i da žrtve neće progovoriti - dodaje.

Zbog toga je to bio razlog da konačno progovori o tome kako bi ostalim ženama i mladim devojkama koje su doživele sličnu situaciju ili će je doživeti ne ćute, nego odmah progovore. Nasilnik tada može biti sprečen, odgovarati za nedelo i nadasve ne dopustiti mu da upropastiti nečije odrastanje i život.

(Telegraf.rs / Izvor: NVO Atina / theguardian.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jaaa

    26. februar 2015 | 18:19

    Nisu mi jasni ti roditelji, salju decu kod prijatelja da ih cuva?!?!? I nije im cudno kada se potpisije leksikon njihove cerke sa tvoj muzic. Rekla biih da nije samo on bio lud vec i njeni roditelji.

  • Dr. za rock and roll

    26. februar 2015 | 18:54

    Ujka Dage na prispitavanje u KPD - NIS. Da im momci tamo objasne neke stvari

  • Iva

    26. februar 2015 | 18:13

    Da li znate koliko ujaka Daga ima u Srbiji?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA