SRAMOTA: U Srbiji ne postoji registar PEDOFILA i SILOVATELJA, koji mogu da vide SVI RODITELJI?

Dok višestruki povratnici silovatelji slobodno šetaju Srbijom, u registar silovatelja i pedofila koji je uveden Marijinim zakonom još nije ubačeno nijedno od imena monstruma od kojih nam preti svakodnevna opasnost

  • 5

Iako je Marijin zakon uveo strožije kazne za silovatelje i pedofile, on se odnosi samo na one koji će tek izvršiti ova krivična dela, pa su ranije osuđivani i dalje nevidljivi za javnost, dok će budući seksualni napasnici to i ostati za one kojih se takvi podaci najviše tiču - roditelje.

MALA MARIJA KONAČNO DOBIJA SVOJU ULICU: Ovim delom Srbije svi će hodati S TUGOM I SREĆOM U SRCU!

Kako se ovaj zakon ne može primenjivati na one koji su pre njegovog donošenja počinili silovanje, u bazu koju vodi Uprava za izvršenje krivičnih sankcija još nije upisan nijedan silovatelj, niti pedofil.

OVO JE JOŠ JEDNA POBEDA MOJE TIJANE: Igor Jurić progovorio o Mariji (15) i Danijeli (14) koje je tražila cela Srbija!

Susedna Hrvatska je na prve podatke o silovateljima čekala punih pet godina, jer sudski postupci protiv silovatelja traju dugo, a za upis u registar preduslov je pravnosnažna presuda.

Zbog ovog člana zakona, monstrumi izlaze iz zatvora, pa siluju i ubijaju našu decu!

Kada u Srbiji bude doneta prva naredna sudska odluka koja nekoga proglašava silovateljem, njegovo ime pojaviće se u ovakvom registru, zajedno sa matičnim brojem, adresom, podacima o zaposlenju, DNK profilom, fotografijom i ostalim podacima od značaja za njegovo fizičko prepoznavanje, kao i informacijama o delu za koje je osuđivan i kazni.

Foto: Facebook/Dragan Djuric, Tanjug/Jaroslav Pap Foto: Facebook/Dragan Djuric, Tanjug/Jaroslav Pap

- Podaci iz evidencije ne mogu se dati roditeljima. Prema članu 15 Marijinog zakona, mogu se dostaviti samo sudu, javnom tužiocu i policiji u vezi sa krivičnim postupkom koji se vodi protiv lica o kome se vodi posebna evidencija, odnosno nadležnoj organizacionoj jedinici policije, kao i organizacionoj jedinici Uprave za izvršenje krivičnih sankcija nadležnoj za tretman i alternativne sankcije, kada je to potrebno za vršenje poslova iz njihove nadležnosti - navode u Ministarstvu pravde.

Foto: Naše Novine Foto: Naše Novine

Oni objašnjavaju da su ovi podaci, uz obrazložen zahtev, dostupni i državnom organu, preduzeću, drugoj organizaciji ili preduzetniku, ako još traju pravne posledice osude i ako za to postoji opravdani interes zasnovan na zakonu.

Državni i drugi organi, kao i pravna lica ili preduzetnici koji rade sa maloletnim licima dužni su da zatraže podatak da li je lice koje treba da zasnuje radni odnos kod njih, odnosno obavlja poslove sa maloletnim licima, upisano u posebnu evidenciju, ali mogu biti informisani samo o tome da li je neko zaveden u ovom registru, ali ne i o ostalim detaljima.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap, Printskrin: Youtube / SuRTVCity Foto: Tanjug/Jaroslav Pap, Printskrin: Youtube / SuRTVCity

Osim toga, svi koji su bili osuđivani za seksualne delikte imaju obavezu da se, posle odsluženja kazne koja može biti i do 15 ili 20 godina, redovno javljaju policiji, socijalnim centrima, psihijatrima i neće smeti da prilaze blizu školama, obdaništima, igralištima i tamo gde ima dece.

PITAMO VAS: Da li ste za hemijsku kastraciju pedofila i silovatelja? (VIDEO)

Zabrana bi važila doživotno, zatvorska kazna za silovatelje i pedofile ne može biti ublažena, a nije moguć ni uslovni otpust.

(Jovana Babić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kiki

    31. januar 2016 | 21:22

    Nemaju nasi strucnjaci vremena za takve stvari, oni su skoncentrisani na razne akcize, takse, poreze da izmisle!

  • N.N.

    1. februar 2016 | 01:23

    Znači u stanu do našeg može da stanuje i osuđivani pedofil, silovatelj, a mi nemamo pravo, načina da sačuvamo decu, sebe...???

  • momazver

    1. februar 2016 | 07:46

    Prosto mi dodje da poželim/ppp...DALEKO BILO/, da tim koji to onemogućavaju na sve moguće i nemoguće načine i iz kojekakvih *humanih* razloga,a zapravo budalastoće i lenjosti, dakle poželim, da im se na decu navrznu ti pedofili. ODMAH BI GA DONELI I ZAKON I KNJIGU SA SVE NJIHOVIM SLIKAMA.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA