Deset godina otkako je Putin odlikovao Hrvate za antifašizam. Srbe nije nikada! (FOTO)

Hrvatska je nesporno dala veliki doprinos pobedi nad fašizmom, ali ostaje gorak ukus u ustima jer zvanični Kremlj Srbima nikad slično priznanje nije dodelio

Komentari

  • Petar

    2. maj 2018 | 07:56

    Vidi se njihov antifasizam.Ustase ostale ustase.Broz je veliki broj ustasa 1944 godine primio u partizane i njihove "casnike"postavio na komandna mesta u partizanskim cinovima.Taj zlotvor je na sve nacine spasavao ustase a dobro se trudio da nepotrebno izgine sto veci broj srba.Putin je sa ovim ldlukovanjem ovom osvedocenom ustasi i zlocincu ponizio Srpski narod i to ne treba nikad zaboraviti.Ne treba mu verovati posle ovoga nista.Zasto je to uradio potpuno je nejasno kakvim se interesom rukovodio.

  • zoran

    12. maj 2016 | 06:14

    Pa u Hrvatskoj je i bilo najvise Partizanskih jedinica koje su se borile i po Bosni zajedno sa ostalima

  • Partizanska Srbija

    18. jul 2015 | 20:06

    Sve Armije Jugoslovenske Partizanske Vojske tokom Drugog Svetskog Rata formirane su u Beogradu. Srbin Koca Popovic je bio komandant 2. Jugoslovenske Partizanske Armije. Srbin Petar Drapsin je bio komandant 4. Jugoslovenske Partizanske Armije. Peko Dapcevic, komandant 1. Jugoslovenske Partizanske Armije bio je iz Crne Gore. Komandant 3. Jugoslovenske Partizanske Armije bio je Madjar Kosta Nađ iz Srpske Vojvodine. Tokom Drugog Svetskog Rata , Srbi nisu ni jeli ni pili zajedno sa Nemcima i Italijanima nikada.

  • Partizanska Srbija

    16. jul 2015 | 12:11

    Nedic nikada nije ucestvovao u Nemackim polijskim akcijama protiv Roma. Milan Nedic i takozvana Nediceva Vlada nikada nisu ucestvovali u Nemackim policijskim akcijama protiv Roma i protiv drugim ljudima. Slobodan Jovanovic je bio Predsednik Srpske Saveznicke Vlade u Drugom Svetskom Ratu. Srpska Akademija Nauke i Umetnosti je Slobodana Jovanovica - Predsednika Srpske Saveznicke Vlade iz Drugog Svetskog Rata uvrstila medju 100 Najznamenitijih Srba.

  • Praistorijska Srpska Drzava

    26. jun 2015 | 18:42

    U Bitki na Sutjesci na strani Partizana borilo se je 7.000 Srba iz Bosne, 4.000 Srba iz Hrvatske i 2.000 Srba iz Srbije. Od 6.391 poginulih Partizana na Sutjesci, 3.222 bilo je Srba. Srpski Partizani i Srpski Cetnici su u Drugom Svetskom Ratu bili na strani Saveznika. Srbija i Srbi NISU imali kvislinskih pokreta u Drugom Svetskom Ratu. Cetnici nisu bili kvislinski pokret. U Cetnickim redovima bilo je mnogo Hrvata Slovenaca i Muslimana.

  • Praistorijska Srpska Drzava

    25. jun 2015 | 19:09

    Izmedju 95% i 100% svih Jugoslovenskih Partizana bilo je Srpskog porekla. Ne manje od 80% "Hrvatskih" Partizana bilo je Srpskog Porekla. 35. Licka Divizija NOVJ imala je 1.845 Srba i 1.623 Hrvata. 28. Slavonska Divizija NOVJ imala je 1.226 Srba i samo 447 Hrvata. 6. Licka Divizija NOVJ imala je 96% Srba u svojim redovima. 7. Banijska Divizija NOVJ imala je 92% Srba i svojim redovima. 8. Kordunaska Divizija NOVJ imala je 95% Srba u svojim redovima. 12. Slavonska Divizija NOVJ imala je 85% Srba u svojim redovima. Prvi Korpus NOV Hrvatske imao je 11.111 Srba i samo 7.983 Hrvata u svojim redovima.

  • Praistorijska Srpska Drzava

    25. jun 2015 | 18:39

    Srbi nikada nisu ni jeli ni pili ni sa Nemcima ni sa Italijanima tokom Drugog Svetskog Rata. U Bitki na Sutjesci na strani Partizana borilo se je 7.000 Srba iz Bosne , 4.000 Srba iz Hrvatske i 2.000 Srba iz Srbije. Od 6.391 poginulih Partizana na Sutjesci , 3.222 bilo je Srba.

  • Cetnicki Antifasisti i Antinacisti

    3. jun 2015 | 21:22

    Cetnici i Draza Mihailovic nikada nisu saradjivali sa Nemcima i Italijanima. Srpska Vojska je paradirala u Moskvi 9. Maja ove godine. Srpska Vojska ce paradirati u Pekingu 3. Septembra ove godine. Draza Mihailovic i Cetnici nikada nisu saradjivali sa Nemcima i Italijanima.

  • Srbin Nikola Tesla Srbin

    20. maj 2015 | 09:07

    U Drugom Svetskom Ratu , Srbi nisu bili ni Fasisti ni Nacisti. Srbi nisu bili ni Fasisti ni Nacisti u Drugom Svetskom Ratu. Srbija i Srbi nisu bili ni Fasisti ni Nacisti u Drugom Svetskom Ratu. Kada su Saveznici bombardovali u Drugom Svetskom Ratu , na podrucju Jugoslavije , Saveznici su bombardovali Nemce i Nemacku Vojsku a ne Srbe i Srbiju. Za vreme Drugog Svetskog Rata , Saveznici su bombardovali Nemce i Nemacku vojsku u Srbiji a ne Srbe i Srbiju.

  • Partizani i Cetnici zajedno protiv Svaba

    30. april 2015 | 05:31

    Partizani , Cetnici , Nedicevci i Ljoticevci se nikada su ugledali na Nemce. Cetnici, Nedicevci i Ljoticevci se nikada nisu ugledali na Nemce. Nedicevci i Ljoticevci se nikada ugledali na Nemce.

  • Partizani i Cetnici zajedno protiv Svaba

    28. april 2015 | 13:35

    Nedicevci , Ljoticevci i Cetnici se nikada nisu zajedno borili sa Nemcima. Nedicevci,Ljoticevci i Cetnici nikada nisu bili deo Sile Osovine i deo Trojnog Pakta. Nedicevci, Ljoticevci i Cetnici nikada nisu bili deo SS snaga. Nedicevci, Ljoticevci i Cetnici nikada nisu bili pod komandom Nemaca. Cetnici , Ljoticevci i Nedicevci nikada nisu bili deo Oruzanih Snaga Nacisticke Nemacke. Cetnici , Ljoticevci i Nedicevci se nikada nisu zajedno borili sa Nemcima i Italijanima.

  • Šumadija

    9. april 2015 | 16:59

    Srpski Dobrovoljacki Korpus nikada nije bio deo ni Sile Osovine ni deo Trojnog Pakta. Srpska Drzavna Straza nikada nije bila deo ni Sile Osovine ni deo Trojnog Pakta. Cetnici nikada nisu bili deo ni Sile Osovine ni deo Trojnog Pakta. Srpski Cetnici , Srpska Drzavna Straza i Srpski Dobrovoljacki Korpus se nikada nisu zajedno borili sa Nemcima , Nacistima i Fasistima. Srbi u Drugom Svetskom Ratu nisu bili kvinslizi. Srbi u Drugom Svetskom Ratu nisu imali kvinsliske jedinice. Srbija nikada nije bila kvinsliska drzava. Srbija je u Drugom Svetskom Ratu bila Saveznicka Drzava sa Saveznickom Vladom. Srbija je u Drugom Svetskom Ratu bila na strani Saveznika. Srpski Cetnici su bili na strani Saveznika od pocetka Drugog Svetskog Rata pa do kraja Drugog Svetskog Rata. Srpski Cetnici , Srpski Dobrovoljacki Korpus i Srpska Drzavna Straza se nikada nisu zajedno borili s Nacistima i Fasistima.

  • Šumadija

    9. april 2015 | 16:15

    Srbi u Drugom Svetskom Ratu nisu bili kvinslizi. Srbi u Drugom Svetskom Ratu nikada nisu imali kvinsliske jedinice. Srbija nikada nije bila kvinsliska drzava. Srpski Cetnici nikada nisu bili kvinslizi. Srbija je u Drugom Svetskom Ratu bila Saveznicka Drzava sa Saveznickom Vladom. Srbija je u Drugom Svetskom Ratu bila na strani Saveznika. Srbi su u Drugom Svetskom Ratu bili na strani Saveznika. Srpski Cetnici su u Drugom Svetskom Ratu bili na strani Saveznika od pocetka rata pa do kraja Drugog Svetskog Rata.

  • Sremski Front

    7. april 2015 | 01:03

    Svi logori na prostoru Srbije za Vreme Drugog Svetskog Rata bili su pod Nemackom kontrolom. Svi logoru na prostoru Srbije u Drugom Svetskom Ratu bili su pod kontrolom Nemaca i Nemacke. Logor Banjica je bila 100% pod kontrolom Nemaca. Staro Sajmiste , Logor Sajmiste je bio pod kontrolom Hrvata i Nemaca.

  • Vladimir Vladimirovich

    30. mart 2015 | 16:37

    Srbi i Srbija u Drugom Svetskom Ratu nisu imali kvinsliske jedinice. U Drugom Svetskom Ratu , Srbi i Srbija nisu imali kvinsliske jedinice. Srbi i Srbija u Drugom Svetskom Ratu nisu bili kvinslizi. Srbi i Srbija u Drugom Svetskom Ratu nikada nisu imali Gestapovske Jedinice. U Drugom Svetskom Ratu , Srbi i Srbija nikada nisu imali Gestapovske Jedinice. Cetnici , Srpska Drzavna Straza i Srpski Dobrovoljacki Korpus nikada nisu bili pod komandom Nemackog Vermahta. Cetnici , Srpska Drzavna Straza i Srpski Dobrovoljacki Korpus nikada nisu bili deo Oruzanih Snaga Nacisticke Nemacke. Cetnici , Srpska Drzavna Straza i Srpski Dobrovoljacki Korpus nikada nisu bili deo Nacisticke Nemacke. Cetnici , Srpski Dobrovoljacki Korpus i Srpska Drzavna Straza nikada nisu bili kvinslizi odnosno nikada nisu bile kvinsliske formacije.

  • Partizani i Cetnici zajedno protiv Svaba

    30. mart 2015 | 14:26

    Hrvat Tomislav Jonjic u svom tekstu "Srbi Cine Vecinu Partizanskih Postrojbi", kaze da je izmedju 95% i 100% svih Partizanskih Postrojbi bilo Srba. On je takodje rekao da je izmedju 75% i 80% svih Partizana na podrucju Hrvatske zapravo bili Srbi.

  • Partizani i Cetnici zajedno protiv Svaba

    28. mart 2015 | 22:40

    Cetnici , Srpski Dobrovoljacki Korpus i Srpska Drzavna Straza NISU bili kvinslizi Cetnicki pokret , Srpski Dobrovoljacki Korpus , Srpska Drzavna Straza nikada nisu bile kvinsliske formacije. Cetnici , Srpski Dobrovoljacki Korpus i Srpska Drzavna Straza nikada nisu bili pod komandom Nemackog Vermahta. Cetnici , Srpski Dobrovoljacki Korpus i Srpska Drzavna Straza nikada nisu bile deo Oruzanih Snaga Nacisticke Nemacke. Cetnici , Srpski Dobrovoljacki Korpus i Srpska Drzavna Straza nikada nisu bili pod komandom Nemaca. Cetnici , Srpski Dobrovoljacki Korpus i Srpska Drzavna Straza nikada nisu bili deo ni Sile Osovine , ni Trojnog Pakta ni SS-esesovaca.

  • Vladimir Vladimirovich

    27. mart 2015 | 23:17

    Zagreb su u Drugom Svetskom Ratu su oslobodili Partizani 21. Srpske Divizije i 45. Srpske Divizije "U zoru svibnja 1945. godine zapocele su borbe juzno od Zagreba i vec oko 11 sati preko mostova i skele u Trnju prvi borci ulaze u Zagreb.Borci 45. Srpske divizije zapoceli su 8. svibnja 1945. u cetiri sata ujutro borbu za Jakusevacki most (Crveni Most), osvojili ga oko devet sati i tada krenuli u jugoistocne dijelove grada. "Ujutro 9. svibnja oko sedam sati u Zagreb su preko Maksimira ušle jedinice 21. Srpske Divizije Prve Armije........" "Medjutim , oslobodjenje Zagreba zateklo je Deseti Korpus na putu prema gradu i jedinice korpusa ulaze 9. svibnja 1945. u vec oslobodjen grad."

  • Milivoje

    27. mart 2015 | 21:31

    U Hrvatskoj kod Hrvata Otpor protiv Nacista i Fasista ni postojao sve do Maja 1945. godine. Sve do Maja 1945. godine Hrvati nisu davali otpor protiv Fasista i Nacista. Hrvatski Partizanski Otpor u Drugom Svetskom Ratu je bio toliko snazan i velik da je Zagreb bio oslobodjen tek u poslednjim danima Drugog Svetskog Rata. Hrvatski su bili toliko jaki Partizani , da je bio glavni grad Hrvatske - Zagreb oslobodjen tek u poslednjim danima Drugog Svetskog Rata. :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))) Jaki "Hrvatski" Partizani su oslobodili glavni grad Hrvatske - Zagreb tek u Maju 1945. godine

  • Miloš

    21. mart 2015 | 00:36

    U Drugom Svetskom Ratu , Srpski Cetnici, Srpski Dobrovoljacki Korpus i Srpska Drzavna Straza se nikada nisu zajedno borili s Nemackim Nacistima i Italijanskim Fasistima. Srpski Cetnici , Srpski Dobrovoljacki Korpus , i Srpska Drzavna Straza se nikada nisu zajedno borili s Nemackim Nacistima i Italijanskim Fasistima. Srpski Cetnici , Srpska Drzavna Straza i Srpski Dobrovoljacki Korpus nikada nisu ucestvovali u ubijanju Jevreja u Drugom Svetskom Ratu. Srpski Dobrovoljacki Korpus , Srpska Drzavna Straza i Srpski Cetnici nikada nisu vrsili agresiju i teror nad Jevrejima.

  • Miloš

    20. mart 2015 | 20:10

    Spisak Bitaka , Operacija , i Ofanziva u kojim su se Cetnici borili protiv Fasista , Nacista i Sile Osovine. Operacija Poduhvat 25 Operacija Dolina Zapadne Morave Operacija Mihailovic Operacija Bader / Operacija Istocna Bosna Operacija Trio Operacija Sumar / Operacija Forstrat Operacija Kopaonik Operacija Rudolf Operacija Hanjrih Operacija Vrag Operacija Svarc Operacija Jutranji Vazduh Operacija Rudnik Operacija Stifelkenht Operacija Arilje Operacija Klip Kokoruza / Operacija Maiskolben Operacija Krivac Operacija Erih Operacija Dolstos Operacija Jesenja Magla Operacija Hamel brot / Operacija Ovsinji Hleb Operacija Hajka Operacija Prolece Operacija Saksonija Operacija Cumic Ofanziva JVuO u istocnoj Bosni 1943. Antiosovinska Ofanziva JVuO 1943. Bitka za Loznicu 1941. Bitka za Sabac 1941. Borbe za Cacak 1941. Borbe za Gornji Milanovac 1941. Borbe za Krusevac 1944. Borbe za Trebinje 1944. Masakr Nemaca na Rogozi 1944. Bitka na Zavlaci 1941. Ustanak u Srbiji 1941. Ustanak u Srbu 1941. Ustanak u Crnoj Gori 1941. U Svim tim borbama , Cetnici su se borili protiv Fasista , Nacista i protiv Sile Osovine

  • Miloš

    16. mart 2015 | 19:21

    Cetnici, Srpska Drzavna Straza i Srpski Dobrovoljacki Korpus nikada nisu bili deo ni Sile Osovine , ni deo Trojnog Pakta ni deo SS. Srbi i Srbija u Drugom Svetskom Ratu nikada nisu imali vlastite Gestapovske jedinice i formacije. Srbi i Srbija u Drugom Svetskom Ratu nikada nisu imali ni Osovinske ni SS-esesovske jedinice. Srbi i Srbija u Drugom Svetskom Ratu nikada nisu imali kvinsliske jedinice. Srbi i Srbija u Drugom Svetskom Ratu nikada nisu imali kvinsliske jedinice i formacije. Cetnici, Srpski Dobrovoljacki Korpus i Srpska Drzavna Straza nikada nisu ucestvovali u ubijanju Jevreja u Drugom Svetskom Ratu. Dimitrije Ljotic i Milan Nedic nikada nisu ubijali Jevreje. Dimitrije Ljotic i Milan Nedic nikada nisu ucestvovali u ubijanju Srpskih i Jugoslovenskih Jevreja Cetnici su cak i spasavali Jevreje od Fasista i Nacista

  • Miloš

    16. mart 2015 | 17:23

    Antifasisticka Srbija: Srbi i Srbija u Drugom Svetskom Ratu nisu ucestovali u ubijanju Jevreja. Srbi i Srbija u Drugom Svetskom Ratu nisu imali kvinslige. Srbi i Srbija u Drugom Svetskom Ratu nisu imali kvinsliske formacije. Srbi i Srbija u Drugom Svetskom Ratu nikada nisu imale SS Divizije. Srbi i Srbija u Drugom Svetskom Ratu nikada nisu imale Gestapovske Jedinice. Srbija u Drugom Svetskom Ratu nikada nije bila deo Sile Osovine i Trojnog Pakta Srbi i Srbija u Drugom Svetskom Ratu nisu imale Osovinske Jedinice. Srbija je U Drugom Svetskom Ratu bila Saveznicka Drzava sa Saveznickom Vladom , i Srbi su bili Saveznicki Narod, na strani Saveznika. Srbija i Srbi su U Drugom Svetskom Ratu bili na strani Saveznika

  • Miloš

    16. mart 2015 | 17:05

    Srbi u Drugom Svetskom Ratu nisu bili ni Fasisti ni Nacisti. Srbi u Drugom Svetskom Ratu nisu bili kvinslizi. Srbi i Srbija u Drugom Svetskom Ratu nisu imali kvinsliske formacije. Srbi u Drugom Svetskom Ratu nikada nisu imali vlastite SS Divizije. Srbi u Drugom Svetskom Ratu nikada nisu imale vlastite Gestapovske jedinice. Srbi u Drugom Svetskom ratu nikada nisu imali Osovinske jedinice. Srpski Dobrovoljacki Korpus, Srpska Drzavna Straza i Cetnici se nisu nikada zajedno borili sa Nemcima, Italijanima i Osovinskim jedinicama

  • Miloš

    15. mart 2015 | 22:25

    @Djole Pavle Djurisic je bio Crnogorac.Pavle Djurisic je bio Crnogorac odnosno Crnogorski Komandant. Pavle Djurisic i njegovi borci bili su Crnogorci. Pod komandom Djurisica ,Crnogorci su stvorili Crnogorski Dobrovoljacki Korpus. Pusti ti Djurisica. Cetnicki Komandant Draza Mihailovic nikada nije bio ni Fasista ni Nacista. Cetnicki Komandant Draza Mihailovic nikada nije bio ni suradnik ni Nacista ni Fasista. Cetnicki Komandant Draza Mihailovic nikada nije bio Saveznik Hitlera. Dragoljub Draza Mihailovic je bio Antifasista i Antinacista. Cetnicki Komandant Draza Mihailovic je dobio brojna ordenja,medalje i priznaja od Zapadnih Saveznika. Draza Mihailovic je dobio Americke,Britanske,Francuske,Poljske i Ceske medalje. Draza Mihailovic dobio je Americki "Legion of Merit" Britanski "Military Cross" Francuski "Croix de Guerre", Poljski "Virtuti Militari" i Ceski "Order of White Lion". Cetnici i Dragoljub Draza Mihailovic nikada nisu bili Saveznici Hitlera Sto se tice Djurisica i njegovih boraca, za to pitaj Crnogorce. Pitaj Crnogorce sta je bilo sa Djurisicem, Crnogorskim Dobrovoljackim Korpusom

  • Miloš

    15. mart 2015 | 21:50

    Izmedju 95% i 100% svih Jugoslovenskih Partizana bilo je Srba Ogromna vecina Partizana u Srbiji, u Crnoj Gori, u Hrvatskoj i u Bosni i Herzegovini bili su Srbi. Tomislav Jonjic - Srbi Cine Vecinu Partizanskih Postrojbi

  • Miloš

    15. mart 2015 | 17:11

    "Antifasisticka" i "Antinacisticka" Hrvatska je u Drugom Svetskom Ratu objavila rat Sjedinjenim Americkim Drzavama i Velikoj Britaniji. "Antifasisticka" i "Antinacisticka" Hrvatska je u Drugom Svetskom Ratu ratovala na strani Nacista i Fasista na Istocnom Frontu. "Antifasisticka" Hrvatska je imala vlastite SS Divizije. "Antfasisticka" Hrvatska je imala SS Diviziju Handzar i Kamu. Hrvatski "Antfasisti" su ratovali sa Nemackim Nacistima kod Staljingrada. SS Divizija "Handzar" odnosno SS Divizija "Kama" bili su Hrvatsko / Bosnjacke SS Divizije. "Antifasisticka" Hrvatska je imala vlastite Hrvatske Divizije u sastavu Nemackog Vermahta. U Drugom Svetskom Ratu , "Antifasisticka" Hrvatska je bila jedina zemlja sa konc logorima za decu

  • Milos

    15. mart 2015 | 01:44

    Ogromna Vecina "Hrvatskih" Partizana je su zapravo bili Srbi iz Nezavisne Drzave Hrvatske. Sve do kraja 1943. godine , vecina Hrvatskih Partizana je bilo Srpskog porekla

  • Sonja

    9. mart 2015 | 19:04

    Rusija ima veliku trgovinsku razmenu sa Hrvatskom i zato im se Putin malo slihta.

  • .major.MILAN TEPIC RS.K

    8. mart 2015 | 19:11

    Krajisnici su oslobodili Srbiju

    • 8. mart 2015 | 22:20

      д....

      @.major.MILAN TEPIC RS.K

      Дођоште два пута, једном као "ослободиоци", дадоште нам прву другарицу, са црногорским "ослободиоцима" изгороште све дрвене подове по немачким кућама јер откуд под може бити дрвен?! Узе вам око 50 година да се научите па онда дођоше други. И право у Београд. Тамо сте читали Новости и осталу ћирилицу а овде пропагирате "највећег сина наших народа и народности" и тиме бре вређате оне по масовним гробницама по Србији којима се ни броја незна. Извини нису сви такви али велика већина јесте.

    • 15. mart 2015 | 14:48

      Miloš

      @.major.MILAN TEPIC RS.K

      U Drugom Svetskom Ratu su Srbi oslobodili Srbiju.Za vreme Drugog Svetskog Rata , Srbi su oslobodili citavu Srbiju Srpske Partizanske Divizije iz Krajine , Like i Srbije su oslobodile Beograd u Drugom Svetskom Ratu Sve Divizije Jugoslovenske Partizanske Vojske koje su ucestovale u oslobadjanju Beograda su imale Srpsku vecinu, a to so bile: 1. Proleterska Divizija 2. Sesta Licka Divizija "Nikola Tesla" 3. Peta Krajiska Divizija 4. 21. Srpska Divizija 5 23. Srpska Divizija 6. 11. Krajiska Divizija 7. 16. Vojvodjanska Divizija 8. 17. Divizija 9. 28. Divizija 10. 36. Vojvodjanska Divizija

  • marin zadar

    8. mart 2015 | 11:11

    Gubili ste ratove to nije na ponos

    • 8. mart 2015 | 17:24

      д....

      @marin zadar

      Е мој Марине. Како нас нестаје тако и вас. Долазе они трећи који ће уживати у нашим односно њиховим лепотама.

    • 15. mart 2015 | 16:40

      Miloš

      @marin zadar

      Srbi i Srbija su pobedili u Prvom Balkanskom Ratu , u Drugom Balkanskom Ratu , u Prvom Svetskom Ratu , u Drugom Svetskom Ratu....... Srbi su pobedili takodje u poslednjem ratu u Bosni i Herzegovini , Srbi i Srbija su pobedili i u ratu na Kosovu i Metohiji 1998/1999-te godine U kojim ratovima ste vi pobedili????????

    • 15. mart 2015 | 20:27

      Miloš

      @marin zadar

      Srbi i Srbija su pobedili u Prvom Svetskom Ratu. Srbi i Srbija su pobedili u Drugom Svetskom Ratu. Srbija je U Prvom Svetskom Ratu bila Saveznicka drzava, sa Saveznickom Vladom. Srbi su u Prvom Svetskom Ratu bili Saveznicki Narod. Srbi i Srbija su u Prvom Svetskom Ratu bili na strani Saveznika. Srbija je u Drugom Svetskom Ratu bila Saveznicka drzava, sa Saveznickom Vladom.Srbi su u Drugom Svetskom Ratu bili Saveznicki Narod. Srbi i Srbija su u Prvom Svetskom Ratu bili na strani Saveznika. Srbi i Srbija su takodje pobedili U Prvom Balkanskom Ratu i Drugom Balkanskom Ratu. Srbi su pobedili i u poslednjem ratu u Bosni i Hercegovini. Srbi tamo drze pola Bosne i svojim rukama. Srbi i Srbija su pobedili u ratu na Kosovo 1998/1999-te godine. Srbi i Srbija su pobedili u Presevskoj Dolini

  • Miki

    8. mart 2015 | 08:26

    E to se zaboravilo. Redakcijo pun pogodak zbo ovog teksta. Jasenovac je antifasisticka borba.

  • BG

    8. mart 2015 | 07:36

    Pa do kraja 1943 vise od 60% psrtizzana su bili hrvati, tek posle preko 200,000 Srba pristupa partizanima. Najorganizovaniji antifasisticki otpor bio je u Hrvatskoj dok u Srbiji osim maalo oko Beograda skorio nista nije ni bilo do samog kraja rata. Stradavanje srpskih cetnika na Neretvi od Hrvata iz partizanske prve i druge dalmatinske nije borba protiv fasizma, kao ni stradanje durisicevih cetnika pri kraju rata na ljevskom polju i Jasenovcu.

    • 8. mart 2015 | 17:32

      д....

      @BG

      Ако Србе из данашње Хрватске називаш хрватима онда си у праву да их је било 60%. Али ако погледаш колико је било католика неће бити тако. И они католици који су били у партизанима били су Далматинци као свеснији део нове ватиканске творевине. Са друге стране анализирај хрватско руководство. Колико је у њему било католика?!

    • 9. mart 2015 | 23:42

      Rio

      @BG

      Naravno.poslije im se prikljucivale bradate kukavice

    • 15. mart 2015 | 01:29

      Istina

      @BG

      Cetnici i Srbi nikada nisu bili ni Fasisti ni Nacisti

    • 15. mart 2015 | 19:02

      Miloš

      @BG

      Hrvata pred sam kraj 1943. godine u Partizanima skoro da nije bilo U Prvom Korpusu NOV Hrvatske bilo je 11.111 Srba i samo 7.983 Hrvata. U 28. Slavonski Diviziji Srbi su sacinjavali vecinu 28. Slavonske Divizije U 28. Slavonjskoj Diviziji bilo je 1.226 Srba i samo 447 Hrvata. U Sestoj Licki Diviziji , Srba je bilo 96% U Sedmoj Banijskoj Diviziji , Srba je bilo 92% U Osmoj Kordunskoj Diviziji , Srba je bilo 95% U 12. Slavonjskoj Diviziji, Srba je bilo 85% Najveci , najjaci Partizanski pokret bio je u Srbiji. Najorganizovaniji Partizanski pokret bio je upravo u Srbiji. Najveci, najjaci i najorganizovaniji Partizanski pokret bio je u Srbiji kod Srba.

  • u

    8. mart 2015 | 05:50

    Sve se zna. Nije odlikovao nase jer su nasi u to vreme poceli sa pricama o rehabilitaciji cetnika. A Rusi, kao i ostatak sveta, odlicno znaju ko su bili cetnici. A znaju i nasi "vladari", pa zato na paradi ne smeju ni da pomenu drazu i cetnike, vec se zahvaljuju iskljucivo partizanima i Titu.

    • 15. mart 2015 | 19:35

      Miloš

      @u

      Znamo svi ko su bili Draza Mihailovic i Cetnici.Cetnici i Draza Mihailovic su u Drugom Svetskom Ratu bili na strani Saveznika. Cetnicki komandant Draza Mihailovic i Cetnici su se borili protiv Fasista,Nacista i Sile Osovine Cetnici su se borili protiv Fasista i Nacista u bitci za Zavlaku , u bitci za Loznicu , u bitci za Novi Pazar , u bitci za Krusevac,u bitci za Krupanj, Cetnici su se borili protiv Nacista i Fasista tokom oslobađanja Cacka, Cetnici su se borili protiv Fasista i Nacista u bitci za Banju Koviljacu........ Cetnici su se borili protiv Sile Osovine , Nacista i Fasista u Operaciji Mihailovic...... A sto se tice Rusa , svet zna da su Rusi u Drugom Svetskom Ratu bili kvinslizi , da se je skoro 3.000.000 Rusa u Drugom Svetskom Ratu borilo na strani Nacista i Fasista. Svet zna da su Rusija i Rusi bili veoma bliski Sili Osovini , Trojnom Paktu i Nacistima neposredno pre napada Nacisticke Nemacke na Rusiju. Cetnici su u Drugom Svetskom Ratu bili na strani Saveznika. Cetnici su se borili protiv Nacista , Fasista i Sile Osovine u Drugom Svetskom Ratu. Cetnici su se borili cak i protiv Ruskog Korpusa koji je bio u sastavu Nemackog Vermahta. Svet zna da su Rusi i Rusija odnosno Sovjetski Savez i Nemci zajedno podelili Poljsku

  • Djole

    8. mart 2015 | 04:42

    Po komentarima vidim da je Putin bio u pravu. Ovde je puno onih koji su na strani porazenih u Drugom Ratu. Svet to zna I vidi. Putin takode. Zao mi je onih Srba partizana koji su poginuli za slobodu, a neki ovde to nece da vide i prevrcu istoriju.

    • 15. mart 2015 | 21:22

      Miloš

      @Djole

      Prema Americkom Predsedniku Trumanu, Cetnici na celu sa Mihailovicem su bili na pobednicki strani. Cetnici na celu sa Mihailovicem su u Drugom Svetskom Ratu bili na strani Saveznika, dakle na strani pobednika Americki Predsednik Truman o Cetnicima i Cetnickom komandantu Mihailovicu "General Mihailovic and his forces,although lacking adequate supplies, and fighting under extreme hardships, contributed materially to the Allied cause and were instrumental in obtaining a final Allied Victory." Cetnici i Dragoljub Draza Mihailovic su u Drugom Svetskom Ratu bili na strani pobednika. Cetnici i Cetnicki Komandant Dragoljub Draza Mihailovic su u Drugom Svetskom Ratu bili na strani Saveznika , dakle na strani pobednika. Cinjenica je , da su Cetnici i Dragoljub Draza Mihailovic u Drugom Svetskom Ratu bili na strani pobednika. Cetnici i Partizani su u Drugom Svetskom Ratu bili na strani pobednika. Partizani i Cetnici su u Drugom Svetskom Ratu bili na strani Saveznika. I dan danas se Cetnici na Zapadu smatraju kao deo Zapadnih Saveznickih Snaga.Cetnici su kao deo Saveznickih, Zapadnih Saveznickih Snaga bili na strani pobednika u Drugom Svetskom Ratu.

    • 30. april 2018 | 09:55

      mileva

      @Djole

      Dragoljuba Drazu Mihailovica najvecim odlikovanjem kojim moze da Americja drzava odlikuje stranca je odlikovan od strane Americkog predsednika Hari Turman istim odlikovanjem je Dragoljub Draza Mihailovic odlikovan i od Francuskog predsednika DE' GOL ... putin je odlikovao ustase a nije antifasiste time je jasno pokazao da nije prijatelj Srbije i Srba ...odlikovati hrvacki narod na cijij je teritoriji postojao logir za decu je bezobrazno ...

  • Александар

    8. mart 2015 | 01:21

    Ха,ха,хахаа...хрвати антифашисти?!?Да није смешно било би жалосно!

  • BosnaE

    8. mart 2015 | 00:14

    Gdje je sad ono: "PUTINE SRBINE"!!

    • 8. mart 2015 | 22:22

      д....

      @BosnaE

      Моји Срби су мало спори, треба им времена. Обично буде касно док не схвате

  • NL

    8. mart 2015 | 00:04

    Laku Noc!!! Dragi urednici, novinari Telegrafa. Spavajte lepo !!!

  • NL

    7. mart 2015 | 23:37

    Gospodin Mesic ima jako veliki lobi. Nije on to zasluzio. Ali lobisti rade za njega. Uvek je to bilo. Hrvatski gradjani to placaju, a i sami neznaju sta sve placaju. Da li ste se poneki puta pitali, zasto su Hrvatski ratni zlocinci na slobodi ?Novci, samo novci, placeni lobisti i to je to. Narod se nikada ne pita, te odluke se zavrsavaju iza zatvorenih paravona . Dok je ovaca bice i vune.....

  • Bosna

    7. mart 2015 | 23:33

    Srbi su dali ogroman, vjerovatno i najveci doprinos antfasistickoj pobjedi!! To nije sporno!! Ali, koji Srbi?? Sigurno ne oni koje smo svi vidjeli na slikama kako piju sa ustasama, Svabama i zabarima!! Prema tome sta se bunite sto je Putin to uradio, a bune se bas potomci onih sa slika.

    • 8. mart 2015 | 08:51

      djole

      @Bosna

      Kako li si ih samo indntifikovao, gledanjem u pasulj?!

  • Rade

    7. mart 2015 | 23:19

    I jevreji su ih podržali kad su se odcepili

  • BEN DELIJA

    7. mart 2015 | 22:33

    SRAMOTA

  • zar nije

    7. mart 2015 | 21:54

    ja sam stalno govorio da boljševičko komunistička rusija nikad nije bila prijatelj srbije još od 1917 godine pa do danas skoro 100 godina je ujedno i najgori period za srbe kad smo najviše stradali. putin kao kgbovac je deo te boljševičko komunističke ideologije koja nikad nije htela da podrži srpske interese. Sve dok je tako Srbija će biti u procepu. Car Nikolaj Romanov je još uvek tabu tema u Rusiji zato što komunisti još uvek vladaju.

  • Dsds

    7. mart 2015 | 21:34

    Srbi ujedinite se niko nam drugi nece pomoci!! Nemamo mi brace sem sami sebe! Zivela Srbija,

  • A. Паламудов

    7. mart 2015 | 21:08

    A ko je u to vreme menjao nazive ulicama: Maršala Tolbuhina, Generala Ždanova, Bulevaru Crvene armije...za eventualne nejasnoće obratite se gospodi iz DOS, Vuku Draškoviću i kompaniji koja veliča saradnike okupatora a pljuje po NOB i partizanima.

  • lazar

    7. mart 2015 | 20:47

    Toliko o tome kako su nam rusi braca

    • 15. mart 2015 | 02:09

      Istina

      @lazar

      Rusi nikada nisu bili bas i neki saveznici Srba i Srbije.

    • 16. mart 2015 | 17:49

      Miloš

      @lazar

      Četnici, Srpski Dobrovoljacki Korpus i Srpska Drzavna Straza se nikada nisu borili zajedno s Nemcima i Nemackim Nacistima. Četnici, Srpska Državna Straža i Srpski Dobrovoljacki Korpus nikada nisu vrsili teror nad Jevrejima. Četnici, Srpska Državna Straža i Srpski Dobrovoljacki Korpus nikada nisu ucestvovali u ubijanju Jevreja u Drugom Svetskom Ratu. Cetnici, Srpski Dobrovoljacki Korpus i Srpska Drzavna Straza nikada nisu bili deo Sile Osovine. Cetnici, Srpski Dobrovoljacki Korpus i Srpska Drzavna Straza nikada nisu bili pod komandom Nacisticke Nemacke ni pod komandom Nemackih Nacista. Srpski Dobrovoljacki Korpus i Srpska Drzavna Straza nikada nisu bili deo ni Sile Osovine ni deo Trojnog Pakta Srpski Dobrovoljacki Korpus i Srpska Drzavna Straza nikada nisu bili deo SS

    • 16. mart 2015 | 18:23

      Miloš

      @lazar

      Kao sto sam malo pre rekao, Srbi u Drugom Svetskom Ratu nisu bili ni Fasisti i Nacisti. Srpski Dobrovoljacki Korpus, Srpska Drzavna Straza i Cetnici se nikada nisu zajedno borili s Nemackim Nacistima ni s Italijanskim Fasistima Cetnici, Srpski Dobrovoljacki Korpus i Srpska Drzavna Straza u Drugom Svetskom Ratu nikada nisu ucestvovali u teroru nad Jevrejima Cetnici , Srpska Drzavna Straza i Srpski Dobrovoljacki Korpus nikada nisu ucestovali u ubijanju Jevreja. Dimitrije Ljotic i Milan Nedic nikada nisu ucestvovali u ubijanju Jevreja. Srpski Dobrovoljacki Korpus, Cetnici i Srpska Drzavna Straza nikada nisu bilo deo Nemackog Nacistickog Vermahta Srpski Dobrovoljacki Korpus, Cetnici i Srpska Drzavna Straza nikada nisu bili pod komandom Nemackih Nacista. Srpski Dobrovoljacki Korpus, Srpska Drzavna Straza i Cetnici nikada nisu bili deo ni Sile Osovine,ni deo Trojnog Pakta ni deo SS. Srbi i Srbija u Drugom Svetskom Ratu nisu bili kvinslizi. Srbi i Srbija u Drugom Svetskom Ratu nikada nisu imali kvinsliske formacije i jedinice.

    • 16. mart 2015 | 19:12

      Miloš

      @lazar

      Srbija i Srbi u Drugom Svetskom Ratu nisu bili kvinslizi. Srbi i Srbija u Drugom Svetskom Ratu nisu imali kvinsliskih jedinica. Cetnici, Srpski Dobrovoljacki Korpus i Srpska Drzavna Straza se nikada nisu zajedno borili ni s Nemackim Nacistima ni s Italijanskim Fasistima Cetnici, Srpski Dobrovoljacki Korpus i Srpska Drzavna Straza nikada nisu vrsili teror i agresiju nad Jevrejima u Drugom Svetskom Ratu. Cetnici, Srpski Dobrovoljacki Korpus i Srpska Drzavna Straza nikada nisu ucestvovali u ubijanju Srpskih i Jugoslovenskih Jevreja. Cetnici, Srpski Dobrovoljacki Korpus i Srpska Drzavna Straza nikada nisu bili deo Oruzanih Snaga Nacisticke Nemacke

    • 30. mart 2015 | 01:21

      Vladimir Vladimirovich

      @lazar

      Srbi i Srbija u Drugom Svetskom Ratu nikada nisu imali kvinsliske jedinice. Srbi i Srbija u Drugom Svetskom Ratu nikada nisu imali kvinslige. Srbi i Srbija u Drugom Svetskom Ratu nikada nisu imali Gestapovske jedinice. U Drugom Svetskom Ratu , Srbi i Srbija nikada nisu imali Gestapovske Jedinice. U Drugom Svetskom Ratu , Srbi i Srbija nikada nisu imali SS Divizije. Srbi u Drugom Svetskom Ratu nikada nisu imali SS Divizije. Cetnici , Srpski Dobrovoljacki Korpus i Srpska Drzavna Straza Nikada nisu bili deo Nemackog Vermahta. Cetnici , Srpski Dobrovoljacki Korpus i Srpska Drzavna Straza Nikada nisu bili pod komandom Nemaca. Cetnici , Srpski Dobrovoljacki Korpus i Srpska Drzavna Straza Nikada nisu bili deo Oruzanih Snaga Nacisticke Nemacke.

  • Kiza rs

    7. mart 2015 | 20:35

    Realno gledajuci hrvacki politicari ozbiljni su nego ovi nasi ljudi su od niceg stvorili nesto mozemo mi njih mrzeti itd ali cinjenica je da ljudi znaju sta rade ovi nasi unistise i ovo sto im ostade lazu narod o boljitku lumpuju sa pevaljkama letuju zimuju prodaju zaduzuju ekonomija pala pa ko god danas otvori i trafiku sa tri zaposlena on je mega fabrika i tako budu cetri godine kad dodju novi oni sa punim koferima odose u druge zemlje bas njih briga za narod i drzavu tuzno zalosno ali istinito kad mi nepostujemo sebe sto bi to drugi

    • 7. mart 2015 | 22:07

      A.S.

      @Kiza rs

      Pa ti nisi iz Srbije

    • 8. mart 2015 | 00:46

      SAVA

      @Kiza rs

      Evropu i svet zanima interes, da HR nema more izvor novca i verovatno u moru crno zlato, druga bi se prica vodila,Dans je sve samo interes.

  • Procitaj, koristice ti...

    7. mart 2015 | 20:20

    Eto i njega sad ti ODLIKUJU SANKCIJAMA.

  • LENI

    7. mart 2015 | 20:19

    Ja SAM UBEDJEN DA PUTIN NIJE ZNAO TE CI JENICE KAD JE DODJELJIVAI ORDENJE SVIM PRECEDNICIMA SA BALKANA TAD SEM SRBIMA, TO JE PO MENI KAO NEKO POMIRENJE

  • Ilija

    7. mart 2015 | 20:13

    Mislio sam, ali nemam reci.

  • Srbija

    7. mart 2015 | 20:03

    Nedaj boze da te Rus brani, a Grk hrani.

  • S

    7. mart 2015 | 19:28

    Isus sa rupom na čelu, strašno... A i položaj prstiju Isusa, čudno...

  • svet gori ,a ja se ceskam

    7. mart 2015 | 19:19

    Putin ni danas nema pojma ko je tu ko, a kamoli pre 10 god. Svi smo mi njemu isti

  • Imenjak

    7. mart 2015 | 19:13

    Nas prijatelj legenda a otreso nas ko blato s nogu

  • Том

    7. mart 2015 | 18:45

    Пријатеље држи близу себе,а непријатеље још ближе..

  • Zakon

    7. mart 2015 | 18:45

    I nikada se nije nasmejao Tomi i Aci. A ovom Hrvatu se smeje na slici

  • Radoje Zec Priboj

    7. mart 2015 | 18:40

    Pa Srbi su bili sa druge strane brda. Beograd su oslobodili Rusi u proputovanju sa generalom Ždanovim i Crnogorci za sebe. Srbi su imali druge planove....koji su se izjalovili.

    • 15. mart 2015 | 14:35

      Miloš

      @Radoje Zec Priboj

      Beograd su u Drugom Svetskom Ratu oslobodile Srpske Partizanske Divizije. Crnogorci nista nisu oslobođali , jer Crnogoraca ukupno u Partizanima nije bilo vise od 5%

    • 15. mart 2015 | 19:56

      Miloš

      @Radoje Zec Priboj

      Crnogorci u Drugom Svetskom Ratu nisu oslobodili Beograd. Beograd u Drugom Svetskom Ratu su oslobodili Srbi iz Srbije, Srbi iz Like i Srbi iz Krajine. Sve Jugoslovenske Partizanske Divizije koje su oslobađale Beograd u Drugom Svetskom Ratu imale su ogromnu Srpsku Vecinu Divizije koje su oslobodile Beograd u Drugom Svetskom Ratu: 1. Proleterska Divizija Sesta Licka Divizija "Nikola Tesla" Peta Krajiska Divizija 21. Srpska Divizija 23. Srpska Divizija 11. Krajiska Divizija 16. Vojvodjanska Divizija 17. Divizija 28. Divizija 36. Vojvodjanska Divizija Sve Partizanske Divizije koje su ucestovale u oslobađanju Beograda u Drugom Svetskom Ratu,imale su ogromnu Srpsku Vecinu. Crnogorci nisu oslobodili Beograd u Drugom Svetskom Ratu. Beograd u Drugom Svetskom Ratu su oslobodili Srbi i Srpske Partizanske Divizije.

  • marin zadar

    7. mart 2015 | 18:39

    Da da svi nad priznaju i vole putine svaka cast nije to bezveze ima tu puno toga

  • Domoljub

    7. mart 2015 | 18:34

    Rusi vole Srbe. Neizmerno!

  • Borac

    7. mart 2015 | 18:30

    Ivan Ivanovic ne veruje u to, Mesici su njemu bas fin neki svet

  • Tetak

    7. mart 2015 | 18:29

    Zasto bi Putin odlikovao Srbe za antifasizam ako se uporno hvale Drazom Mihajlovicem I pokusavamo da ga rehabilitujemo a znamo na kojoj je strani bio (fasistickoj) sve do kraja rata.

  • ap0calypto

    7. mart 2015 | 18:27

    Ahahahahahaha, nemerljiv doprinos su dali u antifasizmu. Ne moze se izmeriti doprinos. Kakva smejurija

  • Maja

    7. mart 2015 | 18:19

    Marko Mesic pucao Isusu u celo, borio se protiv Rusa, a njegov sinovac razbio Jugoslaviju, rekao hvala bogu da mi zena nije Srpkinja, Rusi stvarno nisu normalni , ako su znali o kome je rec.

    • 7. mart 2015 | 18:54

      Ilir

      @Maja

      Pogrešila si.Njemu je stvarno žena pravoslavka dakle hrvatska Srpkinja.A Tuđman je dao tu izjavu a ćerka Tuđmanova je udata za Srbina iz beograda.

    • 7. mart 2015 | 18:56

      Tetak

      @Maja

      Da li se neko zapita, jesu li Rusi imali svoga "Drazu M." Ne verujem, a da su imali mozda bi I mi od Putina dobili odlikovanje, a sto se tice Hrvata oni bar ne velicaju Pavelica koliko mi hocemo od Draze da napravimo na silu pozitivnu licnost. Verovatno Putin zna za to.

    • 10. april 2017 | 19:38

      Sasa

      @Maja

      Srbi nisu normalni kad se loze na glupe Ruse

  • Stanojle

    7. mart 2015 | 18:18

    Srbi misle da svi sve znaju o njima a sami ne znaju sve o sebi. Zbog takvog pasivnog srpskog ponasanja Hrvati prisvajaju sve srpsko sto im odgovara i prestavljaju kao njihovo, počevši od jezika pa nadalje.

    • 7. mart 2015 | 20:53

      Stanojle

      @Stanojle

      Nije deda već brat od moga čukundede. Kad je se ujedinila Jugoslavija vratio se crkvi kojoj pripada njegova familija od pamtiveka. Nadam se da ce i drugi pokatoličeni Srbi se vratiti svojim korenima.

    • 8. mart 2015 | 08:35

      Rio

      @Stanojle

      Daj se ne blamiraj!!!

  • Kotromanic Bosanski Kralj

    7. mart 2015 | 18:17

    Pa mi smo boziji narod . Naravno da ce nas odlikovat

    • 8. mart 2015 | 07:10

      Tetak

      @Kotromanic Bosanski Kralj

      Nemoj tako, neki su bili nebeski narod a od toga nikakve koristi.

  • Dado

    7. mart 2015 | 18:12

    Mozda su ga "zaduzili" sa necim, ili jos nije znao ko su Hrvati.

  • Bravo

    7. mart 2015 | 18:11

    Sa ovom vescu ste upravo naterali bar 100 rusofila da se onesveste...

  • Srbija

    7. mart 2015 | 17:58

    Zaista me ovo čudi,trebamo mi da nastavimo da gledamo sebe a da od ostalih izvlačimo samo korist,ne vredi se nadati ili u Ruse ili u Amere ili u Evrope,sve ih treba nadmudriti na najprijatniji moguci način.

  • Slavisa 86

    7. mart 2015 | 17:57

    Za mene lično je ovo je dokaz " prijateljstva ", a ima još primera.

  • Sinisa

    7. mart 2015 | 17:51

    Dao je odlikovsnje Hrvatskoj,ali nije rekao da su se samo Hrvati borili. U Srbiji zaista nije bilo nekog otpora okupatoru do 1944

    • 7. mart 2015 | 20:00

      Sale011

      @Sinisa

      A jel to mozda Uzicka republika bila u Egiptu?

    • 7. mart 2015 | 20:05

      Tetak

      @Sinisa

      Nije imao ko da da otpor jer je Draza bio saveznik Hitleru.

    • 15. mart 2015 | 01:32

      Istina

      @Sinisa

      Srbija je davala otpor kroz citav rat.Ako je Srbija dala otpor samo u 1944. godini , onda je Hrvatska odnosno Hrvati dali otpor samo u 1945. godini

    • 15. mart 2015 | 01:35

      Istina

      @Sinisa

      Srbija je dala otpor kroz citav Drugi Svetski Rat. Ako je Srbija dala otpor samo u 1944 , onda je Hrvatska odnosno Hrvati dali otpor samo u 1945. godini

    • 15. mart 2015 | 23:01

      Miloš

      @Sinisa

      Opet Hrvatske Lazi, naravno da je u Srbiji bio otpor protiv Nacista i Fasista pre i posle 1944 U Srbiji su Srbi ratovali protiv okupatora pre i posle 1944. U Srbiji su Srbi ratovali protiv okupatora od pocetka rata pa do kraja rata Srbi su u Srbiji ratovali protiv okupatora u 1941 godini, 1942 godini, 1943 godini, 1944 godini i u 1945 godini dok Hrvatska odnosno Hrvati nisu davali nikakav otpor protiv okupatora sve do kapitulacije Italije. Ako su Srbi u Srbiji poceli davati otpor u 1944. godini onda su Hrvati u Hrvatskoj poceli davati otpor u pocetku 1945. godine Kakav je bio Hrvatski Partizanski Otpor okupatoru govori cinjenica da je Zagreb - glavni grad Hrvatski bio oslobođen tek u poslednjim danima Drugog Svetskog Rata. Sve do pocetka 1945. otpor u Hrvatskoj protiv okupatora nije postojao U Srbiji je otpor protiv okupatora postojao i 1941 godini , i u 1942 godinu , i u 1943 godini, i u 1944 godini i u 1945 godini

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA