Potvrđena i četvrta optužnica za "Agrobanku"

Potvrđenom optužnicom osim nekadašnjeg predsednika Izvršnog odbora "Agrobanke" Dušana Antonića obuhvaćeni su članovi IO banke Slavoljub Koricanac, Bojan Zarić, Boban Labović i direktor za korporativno bankarstvo Vehba Papić, kao i Spasoje Tuševljak vlasnik privrednih društava "Dom" i "CBC" iz Beograda

  • 0

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je četvrtu optužnicu za zloupotrebe u "Agrobanci" kojom su obuhvaćeni nekadašnji predsednik Izvršnog odbora "Agrobanke" Dušan Antonić i još pet optuženih, rekla je danas Tanjugu portparol tog suda Mirjana Piljić. To znači da je optužnica pravosnažna i da bi uskoro moglo da se zakaže suđenje.

Potvrđenom optužnicom osim Antonića obuhvaćeni su članovi IO banke Slavoljub Koricanac, Bojan Zarić, Boban Labović i direktor za korporativno bankarstvo Vehba Papić, kao i Spasoje Tuševljak vlasnik privrednih društava "Dom" i "CBC" iz Beograda, navela je Piljić. Njima se na teret stavlja produženo krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica za koje je zaprećena kazna zatvora do 10 godina.

Inače, danas je u tom sudu nastavljeno suđenje Antoniću i ukupno još 20 njegovih saradnika optuženih iz dve optužnice da su malverzacijama oštetili tu banku. Prvom optužnicom okrivljeni se terete da su tu banku oštetili za 84 miliona evra, a drugom za 1.2 milijardi dinara. Trećom optužnicom za malverzcije sa tom bankom je obuhvaćen i nekadašnji direktor subotičke filijale Agrobanke Jožef Kasa.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Prema krivičnoj prijavi, optuženi sa četvrte optužnice se terete da su oštetili banku za više od 651 miliona dinara. Antonić je uhapšen 8. avgusta 2012. godine, a kasnije su usledila nova proširenja istrage. On je, posle tačno godinu dana, 8. avgusta pušten iz pritvora da se brani sa slobode.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA