POROŠENKO TVRDI: Nemcov ubijen zbog dokaza o ulozi Rusije u krizi u Ukrajini

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko odao je počast Nemcovu, koji je ubijen kasno sinoć, i rekao da mu je žestoki kritičar ruskog predsednika Vladimira Putina pre nekoliko sedmica rekao da ima dokaze o ulozi Rusije u krizi u Ukrajini i da namerava da ih objavi

  • 31

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko izjavio je danas da je ruski opozicioni političar Boris Nemcov ubijen, jer je planirao da otkrije dokaze o umešanosti Rusije u konflikt u Ukrajini. Porošenko je odao počast Nemcovu, koji je ubijen kasno sinoć, i rekao da mu je žestoki kritičar ruskog predsednika Vladimira Putina pre nekoliko sedmica rekao da ima dokaze o ulozi Rusije u krizi u Ukrajini i da namerava da ih objavi, preneo je Rojters.

- On je rekao da će otkriti uverljive dokaze o umešanosti ruskih oružanih snaga u Ukrajini. Neko se ovoga veoma plašio... Oni su ga ubili - rekao je Porošenko u televizijskoj izjavi tokom posete gradu Vinicija.

Kako su javili ruski mediji, u toku je istraga o ubistvu ruskog opozicionara Nemcova u centru Moskve i razmatraju se svi mogući motivi zločina, kako verzije vezane za njegovu političku delatnost, tako i lična neprijateljstva.

RUSKI OPERATIVCI STEŽU OBRUČ: Objavljeni snimci osumnjičenih za ubistvo Nemcova i njihovog bekstva sa mesta zločina (VIDEO)

Britanski "Independent" preneo je izjavu Borisa Nemcova u kojoj on kaže da se boji da će ga Putin ubiti.

- Bojim se da će me Putin ubiti. Verujem da je on taj koji je otpočeo rat u Ukrajini - izjavio je Nemcov 10. februara za ruski portal "Sobesednik".

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Premijer Rusije Dmitrij Medvedev uputio je saučešće porodici i prijateljima sinoć ubijenog opozicionog lidera Borisa Njemcova istakavši da je njegov odlazak veliki gubitak za rusko društvo.

- Šokiran sam surovim i ciničnim ubistvom Borisa Efimoviča Njemcova. Ovo je lična tragedija za njegovu porodicu i prijatelje. To je veliki gubitak za naše društvo čije slobode i interese je on uvek branio - istakao je ruski premijer.

Saučešće Dini Ejdman, majci Borisa Nemcova uputio je danas ruski predsednik Vladimir Putin.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- Primite moje najdublje saučešće za nenadoknadiv gubitak. Iskreno delim tugu koja Vas je zadesila - naveo je Putin u telegramu, objavila je Kancelarija ruskog predsednika.

On je naveo da je Nemcov ostavio trag u istoriji Rusije, u politici i javnom životu, radeći na važnim pozicijama u teškom periodu tranzicije zemlje, kao i da je uvek otvoreno i iskreno zastupao svoje stavove i branio svoje gledište.

PUTINU ŽAO ŠTO SU UBILI NJEGOVOG NAJVEĆEG KRITIČARA: Lično ću nadzirati istragu!

- Biće učinjeno sve da organizatori i izvršioci podlog i ciničnog ubistva budu kažnjeni - stoji u izrazu saučešća koje je ruski predsednik uputio majci ubijenog političara.

(Telegraf.rs / Tanjug)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • šole

    28. februar 2015 | 21:36

    Ovo kao i rusenje aviona. Odmah Rusi krivi a ni dan danas nemaju dokaze jer bi ih odmah izneli. A jos da mi je znat cime se ovaj ukrajinski ..... Drogira?

  • Dado

    28. februar 2015 | 20:38

    Porosenko moze sad da prica , a i prica sta hoce.Da je imao dokaze ne bi cekao da bude toliko zrtava vec bi ih izneo puno ranije .Uostalo ako dokazi postoje pojavice se.Ovo je sve samo naklapanje.

  • bravo

    28. februar 2015 | 21:51

    Izdajnik manje vise..ko god da je ovo uradio , dobro je odradio..bravo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA