TVITER NA METI DŽIHADISTA: Ugasili im profile, sad PRETE SMRĆU i traže osvetu!

- Započeli ste rat koji ćete izgubiti. Od početka smo vam rekli da ovo nije vaš rat, ali vi niste shvatili i nastavili ste da blokirate naše profile na Tviteru, ali mi smo se uvek vraćali - piše u saopštenju pripadnika Islamske države

  • 1

Džihadisti Islamske države (IS) pozvali su svoje pristalice širom sveta na ubistvo zaposlenih u kompaniji Tviter nakon što je ova društvena mreža blokirala profile ekstremista koji su na njima širili svoju propagandu.

Kompanija Tviter je saopštila da sa relevantnim bezbednosnim službama radi na proveri istinitosti pretnji, preneo je AFP.

Pripadnici Islamske države postavili su na Internet sliku na kojoj je preko lika jednog od osnivača Tvitera Džeka Dorsija nacrtana meta.

- Vaš virtuelni rat protiv nas izazvaće pravi rat protiv vas - piše na postu koji na arapskom poziva džihadiste da nakon brisanja naloga na Tviteru odgovore ubijanjem.

- Započeli ste rat koji ćete izgubiti. Od početka smo vam rekli da ovo nije vaš rat, ali vi niste shvatili i nastavili ste da blokirate naše profile na Tviteru, ali mi smo se uvek vraćali - piše dalje u saopštenju

Foto: Tanjug/AP Photo/Militant Website Foto: Tanjug/AP Photo/Militant Website

Mreža Tviter suspendovala je profile koje krše njene uslove korišćenja a koji zabranjuju pretnje nasiljem i druge ilegalne aktivnosti.

Džihadisti IS-a u Siriji i Iraku koriste Tviter da šire propagandu o svojim vojnim pobedama i načinu života u "kalifatu", kao i da regrutuju druge ekstremiste.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ja

    3. mart 2015 | 02:36

    Pa to su džihadisti. Ne pročitaju uslove korišćenja pre nego što naprave nalog i posle krive vlasnike zato što su idioti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA