Vojnici nahuškali pse da izgrizu dečaka, pa snimak pokazali njegovim roditeljima (VIDEO)

Na videu se vidi 16-godišnji Hamzeh Abu Hašem kako se trese od šoka, vrišti i zapomaže dok mu psi grizu odeću, a izrealski vojnici ga drže

  • 11

Izraelska vojska istražuje video-snimak koji prikazuje vojnike koji su pustili pse na palestinskog dečaka. Video je nastao u decembru, a veliku pažnju javnosti zadobio je je nakon što ga je na Fejsbuku objavio ultranacionalni političar Majkl Ben Ari.

Ben Ari je uz snimak ostavio i komentar: "Vojnici su malom teroristu održali lekciju".

Na videu se vidi 16-godišnji Hamzeh Abu Hašem kako se trese od šoka, vrišti i zapomaže dok mu psi grizu odeću, a izrealski vojnici ga drže.

Prema prevodu izraelskih novina "Haaretz", vojnik u pozadini pita dečaka "Ko je kukavica?".

Otac napadnutog dečaka rekao je za "Haaretz" da je njegov sin uhapšen 23. decembra prošle godine zbog bacanja kamenja, i da je primljen u bolnicu zbog ugriza pasa pre nego što je premešten u zatvor, gde se i sada nalazi.

- Njegova majka i ja smo pogledali video i nismo mogli da verujemo u ono što vidimo. Moja supruga se zamalo onesvestila. Ne znam da postoji ijedna majka ili otac na ovom svetu koji bi ostali ravnodušni na ovakve prizore. Jako nas je pogodilo, posebno činjenica jer je dječak bio bespomoćan, a vojnici su ga ismevali - rekao je otac.

Izraelske odbrambene snage koje su pokrenule internu istragu, izjavile su da će biti preduzeti određeni koraci kako bi se sprečili slični incidenti.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BOLESNICI !!!

    4. mart 2015 | 12:48

    zato i ne dozvoljavaju istragu medjunarodne zajednice jer bi se otkrio bar deo onoga sto rade... a kada je procurila vest da je grupa njihovih vojnika odbila da radi gadosti koje su im naredili, to je odmah zataskano. naravno, posto drze ne samo banke nego i pola medija...

  • Ccc

    4. mart 2015 | 13:43

    Oni hoce izgleda opet da se stvori jos jedan hitler. Maltretiraju decu kukavice.

  • Hmmmm

    4. mart 2015 | 16:38

    americka demokratija...Al hvala Bogu svima dodje kraj...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA