CELA KURŠUMLIJA POGINULA U SAOBRAĆAJKAMA: Zastrašujuća statistika ledi krv u žilama!

Načelnik Uprave saobraćajne policije Vladimir Rebić najavio je nove metode u radu, od kojih je jedna od najznačajnija novina da će učesnici u saobraćaju ubuduće biti upoznati s rizikom kontrole i kažnjavanja policije

  • 4

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da je tokom prošle godine u saobraćaju poginulo 536 osoba, a prema njegovim rečima to je 114 poginulih manje u odnosu na 2013. godinu i 739 u odnosu na 2001. godinu. Stefanović je izjavio da će MUP nastaviti da teži smanjenju broja stradalih u saobraćaju, čemu bi trebalo da doprinese usvajanje nacrta o izmenama i dopunama Zakona o bezbednosti u saobraćaju.

Načelnik Uprave saobraćajne policije Vladimir Rebić najavio je nove metode u radu, od kojih je jedna od najznačajnija novina da će učesnici u saobraćaju ubuduće biti upoznati sa rizikom kontrole i kažnjavanja policije. To podrazumeva da će vozači i svi drugi biti informisani o načinu rada i metodama otrkivanja saobraćajnih prekršaja.

"Blic maraton" predstavlja jednu od takvih akcija u kojoj će saobraćajna policija u toku određenog dana, 24 sata, svim raspoloživim radarskim uređajima meriti brzinu kretanja vozila.

U Srbiji je od 2001. do 2014. godine poginulo 11.658 osoba, a povrđeno je 61.739 učesnika u saobraćaju. Broj poginulih približan je broju stanovnika manjeg grada u Srbiji, recimo Kuršumlije ili Ivanjice.

(Telegraf.rs / Izvor: Politika)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • grizli

    4. mart 2015 | 15:03

    Pa kad sve alkosi,tamo kad se dete rodi ini mu umesto cucle daju cokanjce s rakijom

  • nesanis

    4. mart 2015 | 13:35

    Pa kad milicija nista ne radi,katastrofa.

  • Stojic Milojko

    4. mart 2015 | 13:34

    Ne mogu da razumem da policija "odredjeni dan" kontrolise. I kada izadje u kontrolu mediji vec objave lokaciju. Interesuje me kako to sme. Drugo.Zar policija ne kontrolise svaki dan. Za to primaju lepu i redovnu platu. Ja idem cesto u posetu kod deteta u Kaludjericu. Bog me ubio ako nekoliko puta ne dozivim stres od bahate voznje. Na auto putu prelazi se iz trake u traku bez zmigavca. To je tako normalno. Strava. Upste se negine koliko bi bilo moguce.Nisu samo kazne nego oduzimanje auta i dozvole dok je ziv. Na zapadu to, znam , ne moze da prodje Imaju kamere koje sluze svrsi. U njih nekp gleda i vodi racuna. Kod nas ne znam. Da je haos jeste.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA