ISKASAPLJEN AMERIČKI AMBASADOR: Izboden nožem dok je mirno doručkovao (FOTO) (VIDEO)

Napadač je tokom incidenta vikao i tražio ujedinjenje Južne i Severne Koreje, što se smatra njegovim motivom za ovaj napad

  • 11

Aktivist Kim Ki-jong (55) je napao američkog ambasadora Marka Liperta (42) u Južnoj Koreji. Lipert je bio ozbiljno povređen nožem tokom doručka na forumu u centru Seula.

On je snimljen kako krvave glave i krvavih ruku ulazi u automobil, kojim je odvezen u bolnicu.

Posle incidenta je uhapšen napadač, a i on je zatim završio u bolnici. Tokom napada je vikao i tražio ujedinjenje Južne i Severne Koreje. Još jedan od njegovih stavova je i onaj protiv zajedničke vojne vežbe SAD-a i Južne Koreje koja je, da podsetimo, počela u ponedeljak.

Inače, Lipert je dužnost ambasadora u Južnoj Koreji preuzeo pre godinu dana, a pre toga je radio u Pentagonu i bio je sekretar za azijsku politiku.

Američki predsednik Barak Obama je odmah nazvao Liperta kako bi mu poželio brzo ozdravljenje.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs/ Izvor: dailymail.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DD

    5. mart 2015 | 11:45

    PA POZIVAO JE NA RAT.

  • djordje

    5. mart 2015 | 12:42

    Pojam iskasapljen znaci isecen na komade,i mislim da vam je ova rec u naslovu prejaka? Isecen je po licu ziletom il skalpelom, ziv i zdrav odsetao je do ambulantnih kola i udvezen do bolnice na sivenje.Dakle covek ziv i zdav. Kad nekog ko je iskasapljen tesko je i da mu se zna i ime jer je u KOMADIMA? A tek da odseta?

  • Zez

    5. mart 2015 | 12:08

    Hvala bogu kad se nije desilo u Srbiji..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA