• 1

Počeli su da kopaju ispod supermarketa, a ono što su našli ih je totalno šokiralo! (FOTO)

- Očekivali smo da ćemo pronaći nekoliko ljudskih kostura, s obzirom da smo znali da se tu nalazi groblje nekadašnje bolnice. Međutim, broj leševa nas je zaista iznenadio - rekao je portparol Nacionalnog instituta za zaštitu spomenika, Solen Bonleu

  • 1

Arheolozi su otkrili zastrašujuće otkriće ispod jednog supermarketa u centralnom Parizu. Naime, ispod njega se nalazi masovna grobnica koja je godinama skrivala skelete više od 200 ljudi.

Grobnica je otkrivena nakon što je Monoprix supermarket pozvao Nacionalni institut za zaštitu spomenika da ispita zemljište ispod radnje, kako bi ovaj supermarket mogao da proširi svoj podrum. Prodavnica se nalazi na mestu gde je od 12. do 17. bila bolnica, pa skeleti nisu ništa čudno, ali niko nije očekivao da će ih biti ovoliko.

- Očekivali smo da ćemo pronaći nekoliko ljudskih kostura, s obzirom da smo znali da se tu nalazi groblje nekadašnje bolnice. Međutim, broj leševa nas je zaista iznenadio. Ovo je prvo ovakvo otkriće u samom Parizu - izjavio je portparol Instituta, Solen Bonleu.

Institut je izjavio da se grobnica sastoji od osam odvojenih delova, od kojih čak sedam u sebi ima između pet i 20 tela. Osmi deo ima više od 150 skeleta.

Foto: Profimedia

Foto: Profimedia

- Ono što je iznenađujuće je to da tela nisu samo bačena u grob, već su tamo postavljena pažljivo - izjavila je Izabela Abadi, jedan od arheologa koji je radio na iskopini.

S obzirom da je grobnica toliko velika, veruje se da je ova ljude ubila neka epidemija, glad ili ekstremna groznica.

(Telegraf.rs / Izvor: huffingtonpost.com)

Komentari

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima