TAJNI DOKAZ PROTIV OGNJANOVIĆA: Evo do kakvog dokumenta je došla policija!

Preko računa u Austriji je prikupljen novac. Zatim je novac iz austrijske banke prebačen u SAD kako bi se platili troškovi lečenja. Posle smrti Tijane Ognjanović, majka Jelena je 100.000 dolara uplatila suprugu Nebojši. Na nalogu kojim su preneta sredstva novac je uplaćen u Srpsku banku pod oznakom "humanitarna pomoć"

  • 22

Tužilaštvo i policija došli su do bankarskog izvoda kojim je Jelena Ognjanović sa računa u SAD prebacila suprugu Nebojši 100.000 dolara u Srpsku banku nakon smrti njihove ćerke Tijane, a pod naznakom "humanitarna pomoć".

Ovaj podatak je krucijalni dokaz istrage kojom su Jelena i Nebojša Ognjanović osumnjičeni za pranje novca i prevaru.

- Preko računa u Austriji je prikupljen novac. Zatim je novac iz austrijske banke prebačen u SAD kako bi se platili troškovi lečenja. Posle smrti Tijane Ognjanović, majka Jelena je 100.000 dolara uplatila suprugu Nebojši. Na nalogu kojim su preneta sredstva novac je uplaćen u Srpsku banku pod oznakom "humanitarna pomoć" - kaže izvor "Blica".

OGNJANOVIĆI: Nevini smo, ostalo nam je pola miliona evra koje ćemo dati bolesnoj deci, a ne fondovima!

Ovih 100.000 dolara uplaćeno je nakon Tijanine smrti i potvrđuju nameru Jelene i Nebojše Ognjanovića da izvrše prevaru i pranje novca.

- Ovaj postupak je protivzakonit. Novac je prebačen posle smrti devojčice i Nebojša Ognjanović ga nije prikazao na ostavinskoj raspravi, već je otkriven tek kada je pokrenuta istraga. Zanimljivo je da je upravo majka za medije pričala da novac ne može da prebacuje drugoj deci jer je račun namenski za Tijanu, ali je uprkos tome novac prebacila na suprugov račun - kaže isti izvor.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Svedok Damir Ivanović, koji je u austrijskoj banci preko Pejpala sakupljao novac za Ognjanoviće , još nije saslušan. On je u policiji rekao da je račun u austrijskoj banci preko kog je sakupljao nova njegov, ali da će sve što ima reći u tužilaštvu. Ognjanovići su izjavili da je Ivanović njihov prijatelj i da je on deo novca prebacio u Ameriku.

Kriminolog Zlatko Nikolić smatra da je zahtev advokata Ognjanovića da se blokira i 100.000 dolara koje su predmet istrage pritisak na tužilaštvo i sud.

Ognjanovićima preti 10 godina zatvora?

- To je advokatska manipulacija, žele da se izgubi novac i onda nema krivičnog dela. To je jedino što im sada preostaje - kaže Nikolić.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MiaBg

    6. mart 2015 | 11:35

    Pitam se do kad će ovo dvoje da budu na slobodi i šta više policija utvrdjuje ???

  • Matori drkos

    6. mart 2015 | 12:09

    Jesu li ovi ljudi iznad zakona, ako su krivi i postoje dokazi, sta traze na slobodi, ako nisu krivi i nema dokaza, dosta vise s njima, ima ova zemlja i vecih problema, a i oni sigurno, izgubiti dete, vrhunac je bola...!

  • Banderaš

    6. mart 2015 | 13:08

    Mislim da je cela priča igra da se zabavi narod odvoji od vaznih stvari. Ognjenovic je policajac i radi za ovu drzavu(rezim)koji ga sada ucenjuje i diriguje šta i kako da radi. Slučaj moze da bude gotov za 15 minuta da to drzavi(rezimu)odgovara.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA