MESO CRKOTINA ZAVRŠILO NA BEOGRADSKIM TEZGAMA? Uhvaćeni u Mokrinu dok su tranžirali meso sa leševa svinja

Meso crkotina koje se prodaje na divljim pijacama u kikindskom kraju najverovatnije je stiglo i do Beograda

  • 27

Poljočuvari iz Kikinde zatekli su u četvrtak nekoliko žitelja Mokrina kako mesarskim noževima seku meso uginulih svinja na obližnjoj njivi.

Meso sa tih crkotina prodaje se na divljim pijacama u tom kraju, a postoji velika verovatnoća da je stiglo i do Beograđana, piše Informer.

JEDEMO OTROVNO MESO? Uvoze nam mesni otpad koji je zabranjen u EU!

Crkotine su nađene 30 metara od tovilištva svinjogojske farme stare 40 godina, koja je u vlasništvu privatne firme iz Vrbasa.

- U toku redovne kontrole, na licu mesta otkrili smo tri osobe, od kojih je jedna imala oko 40 godina, a druga ne više od 20, koje su mesarskim noževima tranžirale uginule svinje - kaže za "Informer" Dragan Jevdević, jedan od poljočuvara.

Foto: seanlinnane.blogspot.com Foto: seanlinnane.blogspot.com

Jevdević navodi da su njegove kolege sledećeg dana videle i nekoliko svinjskih leševa, koje su radnici obližnje farme zatrpavali zemljom.

- Pozvali smo opštinsku poljoprivrednu inspekciju, koja je nadležna za ovakve slučajeve, jer smo mi nadležni samo za dokumentovanje toga što vidimo, odnosno za fotografisanje stanja na terenu i pisanje prijave - objašnjava Dragan Jevdević.

Rusi sumnjičavi, neće naše meso

Pre nešto više od godinu dana, gotovo identičan slučaj zabeležen je i u Bečeju, kad je otkriveno da se na jednoj poljoprivrednoj farmi i njegovoj okolini pravila pršuta od mesa uginulih svinja.

Radnici farme su, na tada prikazanom snimku, odvajali meso za sušenje, u potpuno nehigijenskim uslovima, a ostatak mrtvih životinja bacali u blato.

Posledice konzumiranja mesa uginulih životinja mogu biti fatalne, a to su trovanje, paraliza, oštećenje nervnog sistema, problemi sa organima za varenje, pa i smrt.

(Telegraf.rs / Izvor: Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cobi ns

    7. mart 2015 | 12:10

    Ma nema ovde elementarne države i vlasti,ovo je jedan provizorijum od države......za ove kretene,koji su u stanju ovakav zločin da rade trebalo bi najrigoroznije kazne sprovoditi a uz put ih hraniti tim mesom!!!!!!

  • Љиљана

    7. mart 2015 | 11:52

    Ко контролише месо по пијацама и месарама? Не дозволити никакво месо да се продаје ако није прегледано и жигосано. С'друге стране постоји могућност да се некоме од инспектора /ветеринара плати да жигошу, а да месо буде од цркотине.

  • ...a...

    7. mart 2015 | 13:20

    Ovo je za robiju i to malo duzu. Moze se tretirati kao pokusaj ubistva trovanjem, pocnimo od dece pa nadalje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA