OSTVARILA SE NOĆNA MORA MEŠTANA UBA: Izlila se reka Gračica!

Jedino kritično mesto je kod Uba, gde se sada izlila i reka Gračica, što je ugrozilo nekoliko domaćinstava

  • 1

U Srbiji trenutno nema većih problema na rekama izazvanih padavinama, a jedina problematična situacija je kod Uba gde se izlila rekla Gračica i ugrozila četiri domaćinstva, izjavio je načelnik sektora za vanredne situacije MUP Srbije Predrag Marić.

UGROŽENO PREKO 200 DOMAĆINSTAVA UBA: Nabujale reke prekinule saobraćaj ka Šapcu!

On je rekao da se očekuje stagnacija na rečicama koje su se usled obilnih padavina izlile i da je trenutno najkritičnija situacija na Ubu, a da su, svuda gde je potrebno ekipe bile u pripravnosti.

Kako je kazao, kod Uba se izlila rečica Gračica koja je probila nasip i ugrozila četiri domaćinstva, ali meštani nisu evakuisani jer za to nije bilo potrebe, budući da voda nije bila toliko visoka.

Teren se, kako je kazao obilazi i pomaže u otklanjanju svih problema.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

- To je za sada jedini kritično mesto - rekao je Marić dodajući da se na svim drugim problematičnim mestima tokom jučerasnjeg dana, situacija sada smirila.

Marić je rekao da nema mesta panici, budući da su padavine stale i očekuje se stagnacija na rekama, a "crveni meteoalarm" polako prelazi u "zelenu boju".

Pune se džakovi, Obrenovčani u strahu od novih poplava!

(Telegraf.rs / Izvor: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA