OVO JE PRIČA O 2.000 HRVATSKIH ČETNIKA: Borili se za kralja i otadžbinu, a odbacili ih i Srbi i i Hrvati (FOTO)

Procena je da je u četnicima bilo oko dve hiljade Hrvata, a bilo ih je i među Slovencima, u takozvanoj Plavoj gardi. Bilo ih je i među muslimanima, koji su krajem 1943. godine činili osminu ukupnog broja četnika, odnosno 12,5 odsto. Vojvoda takovski se zvao Zvonimir! Neverovatno!

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika Sultan Sulejman
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • JA

    11. mart 2015 | 17:33

    Ja sam srpski nacionalista(ne sovinista,to nije isto),patriota,ja sam uvek pre za partizane,nego za izdajnike cetnike.U mojoj porodici,svi su,osim jednog deda strica,koji je bio cetnik,bili u partizanima,baba mi je Nosilac partizanske spomenice,a rodjena sestra joj je bila Narodni heroj Jugoslavije.Ugledajmo se na bracu Ruse,oni su Pravoslavci,vratili su carski grb i zastavu,ali i dalje slave 9.maj,kada je Crvena Armija potukla naciste.

  • Sultan Sulejman

    11. mart 2015 | 17:28

    Srbi su dva puta u ovome veku pogresili. Prvi put 941 g. kada su cetnici masovno cistili teritorije od Bosnjaka (tada muslimana) I Hrvata, a drugi put 991-995 g. kada rade isto, jos I gore, masovna ubistva, masovne grobnice, spaljivanje svega sto nije Srpsko (sprzena zemlja) itd. Da su od 941 g. delovali politicki pomirljivo I kulturno, vodeci racuna da ne prolivaju njihovu nevinu krv, tvrdim da bi danas u sastav Srbije bili ne samo Bosna i Hrvatska, nego I Crna Gora I Makedonija a mozda I Slovenija I Kosovo. Mislim da ce I ovako nekada doci do ujedinjenja, ali mora da prodje odredjeni vremenski period, da rane zacele na svim stranama I da izumru oni koji zu vrsili zlocine a takodje I oni koji su te zlocine I ponizenja trpeli. Ipak smo mi slicnog mentaliteta I koliko god da jedni druge vredjamo I pokusavamo da spustimo na neki nizi nivo ipak smo vekovima ziveli zajedno I poprimili smo jedni od drugih mnoge osobine. Bolje nam je bilo zajedno a mislim da bi nam I sada bilo bolje da smo zajedno, a mozda ce nasa deca ili unuci I ziveti u jednoj drzavi. Ovde se prepiremo o nekim ne vaznim stvarima a kada se recimo sretnemo u nekoj drugoj drzavi mi se ipak slazemo I postujemo. Ponekad letujem u Ulcinju I sretnem na plazi porodicu iz V. Banje sa kojima provedem bas lepo odmor u normalnom I prijateljskom razgovoru I druzenju bez ikakvih trzavica. Hocu reci da smo upuceni jedni na druge, jezicke barijere nemamo ma kako mi te jezike zvali. Jedino sto mi Balkanci volimo da se inatimo oko toga cija je nacija starija, cija je bolja, ko je kome naneo vise zla, ko je zbog cega u pravu a ko nije, a bez svega toga bi ziveli mnogo rasterecenije I lepse.

  • Super Hik

    11. mart 2015 | 17:04

    Pa Hrvati su Srbi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA