PRETILI IM HAPŠENJEM: Nakon ubistva doktorke u Zubinom Potoku, kosovska policija maltretirala lekare!

- Institucije te kvazi države neposobne. Svi koji su se zatekli u bolnici nakon neuspele reanimacije dr Dušanke Andrejević bili su izloženi neprijatnostima od strane institucija iz Prištine - rekao je direktor Zdravstvenog centra u severnoj Kosovskoj Mitrovici, Milan Ivanović

  • 4

Direktor Zdravstvenog centra u severnoj Kosovskoj Mitrovici Milan Ivanović, optužio je policiju koja radi na Kosovu da nije pružila zaštitu ubijenoj doktorki Doma zdravlja u Zubinom Potoku Dušanki Andrejević, iako je ona to od njih tražila.

UHAPŠEN OSUMNJIČENI: Zbog ljubomore ubio doktorku u Domu zdravlja Zubin potok! (FOTO)

- Očigledno je da su institucije te kvazi države nesposobne i da neće da zaštite Srbe na Kosovu i Metohiji - rekao je Ivanović na konferenciji za novinare u Zdravstvenom centru i dodao da je Euleks proalbanska misija, koja se ponaša antisrpski čak i kada se ovako tragičan dogadjaj desi.

- Svi koji su se zatekli u bolnici posle neuspele reanimacije dr Dušanke Andrejević, zdravstveni radnici i članovi porodice bili su izloženi velikim neprijatnostima zbog naredbe Euleksa, Kosovskih institucija odnosno Prištine, da se telo preminule doktorke otpremi odmah u Prištinu, bez procedure, tj naloga Javnog tužioca, a kada su dežurni leakari to tražili, iz Prištine je stigla naredba za njihovo hapšenje – rekao je Ivanović.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

On je istakao da je "to je postupak koji nas ne čudi , u skladu je sa njihovom namerom da ovde stvore nepodnošljive uslove za život Srba, pa mi naredbu iz Prištine svrstavamo u istu ravan sa zločinom, jer zločinci nisu samo direktni egzekutori, već i inspiratori, koji zločin svojim ponašanjem omogućavaju ne delovanjem preko institucija”.

Pomićnik direktora ZC “Kosovska Mitrovica” dr Zlatan Elek je rekao da je "sudsko-medicinska obdukcija bila neophodna, ali da telo nije moralo odmah da se otpremi".

Prema njegovim rečima došlo je do problema kada su on i dr Gojko Igrutinović kao dežurni lekari odbili da se mimo procedure telo dr Dušanke odnese na obdukciju u Prištinu.

- Dušanka Andrejević je bez znakova života dovezena u kosovskomitrovačku bolnicu u 21 sat i 5 minuta, a reanimacija je trajala do 21 sat i 40 minuta, bez uspeha. Odmah su hteli da je prebace u Prištinu – rekao je Elek i dodao:

- Kako to nije u skladu sa procedurom tražili smo pismeni nalog, koji nam je dostavljen oko 23.30 sati na albanskom jeziku, a na naš zahtev da nam se dostavi nalog i na srpskom jeziku, preti nam se privođenjem u Regionalnu stanicu kosovske policije – sever jer ne izvršavamo naređenje Javnog tužioca iz Prištine, uz obrazloženje da nije praksa da se šalje dvojezično.

Foto: Tanjug/BOKI Foto: Tanjug/BOKI

On je dodao da je “zahvaljujući razumevanju službenika policijske službe na severu Kosova izbegnuto nasilno privođenje, dva dežurna hirurga koji u tom trenutku pokrivaju i leče bolesnike u jedinici intenzivne nege i na odeljenju njih oko četrdesetak, uključujući i hirurško odeljenje gde svakog momenta može doći hitan slučaj”.

- Telo je prebačeno oko pola dva jutros, posle dogovora da KP službenici preuzmu telo na ličnu odgovornost što je u potpunoj suprotnosti sa procedurom – zaključio je dr Elek.

Dr Dušanka Andrejević (29) je ubijena u ustanovi Zdravstvenog centra, u Domu zdravlja u opštini Zubin Potok 9. marta dok je dežurala. Hicima iz vatrenog oružja života je lišio Nemanja Vićentijević (27) iz Kosovske Mitrovice sa kojim je raskinula emotivnu vezu.

U mitrovačkoj bolnici sutra će biti održan komemorativni skup u 8 časova, a u 14 časova i 30 minuta Dušanka Andrejević će biti sahranjena na Novom groblju u Nišu.

(S. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Straskoo

    11. mart 2015 | 03:47

    Ovako lepa i uspesna, sa 30 godina je bila doktor, greotaa! Zbog jednog narkomana da je više nema, pocivaj u miru!!

  • Дизни на вези

    11. mart 2015 | 02:05

    Угледјте се господо из квази државе на наше институције правосуђа. Сваки дан по један натпис у новинама жена жртва љубоморног.................. Само један

  • ks

    11. mart 2015 | 10:01

    I zene nisu normalne skim se sve vidjaju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA