KO JE BILA UBIJENA SRPSKA DOKTORKA: Celo Kosovo plače za ovim anđelom!

- S Nemanjom je bila u dugoj vezi, raskinuli su u avgustu i tad je počeo njen pakao, o kome nikom nije pričala. Nemanja nije mogao da se pomiri s činjenicom da nisu više u vezi, proganjao je, zvao, tražio, odlazio na posao - kaže prijateljica Dušanke Andrejević, koju je ubio njen bivši dečko

  • 8

Na doktorku Dušanku Andrejević (29) iz Lipljana, njen bivši dečko Nemanja Vićentijević (27) iz Kosovske Mitrovice ispalio je iz vatrenog oružja smrtonosne hitce dok je dežurala u Domu zdravlja u Zubinom Potoku u ponedeljak oko devet sati uveče.

Dušanka je bez znakova života dovezena u Zdravstveni centar Kosovska Mitrovica gde reanimirana od 21:05 do 21:40 na žalost bezuspešno.

O Dušanki prijatelji, pacijenti, kolege i rukovodioci imaju samo reči hvale. Tri godine je bila radnik na određeno vreme u ZC Kosovska Mitrovica. Direktor ove ustanove dr Milan Ivanović kaže da je njena smrt "nasilni akt bezumnika koji je lišio života dok je bila na svom radnom mestu".

- Dušanka je na visoko profesionalan, stručan i etički načina obavljala svoj posao i pružala adekvatnu zdravstvenu pomoć pacijentima, ne samo u Domu Zdravlja u Zubinom Potoku gde je bila zaposlena, već i u srpskim sredinama u okruženju. Išla je tamo gde drugi nisu hteli ili smeli u enklavama i naseljima, u sela Banje, Crkolez, Suvo Grlo - ističe Ivanović, dodajući da nije bilo nikakvog povoda za ovakav čin, do koga je došlo jer su institucije zatajile.

KRVAVA OSVETA BIVŠEG DEČKA: Doktorku iz Zubinog Potoka ubio pred policajcima!

Foto: Profimedia/imageBROKER Foto: Profimedia/imageBROKER

Smrt voljene i poštovane lekarke, koja je plenila svojim entuzijazmom, predanošću, uvek spremna da pomogne, zaprepastila je sve koji su je poznavali.

Njena bliska drugarica je za Telegraf priča da je Dušanka uvek bila spremna i "raspoložena da se sa svakim problemom uhvati u koštac, s osmehom na licu".

- Studirala je u Kosovskoj Mitrovici, diplomirala kao jedan od najboljih studenata u generaciji, bila je borac za studentska prava i kao student prodekan i predsednik studentskog parlamenta, kako je i sama bila student iz enklave. Posebno se bavila njihovom problematikom, poštovana i cenjena i od svojih profesora. Bila je zadovoljna svojim poslom, nikad za tri godine nije zakasnila na posao, bila je i terenski lekar, jednostavno, plenila je osmehom i svi su joj se radovali – priča Dušankina drugarica.

Foto: Profimedia, Flickr/Geoffrey Fairchild Foto: Profimedia, Flickr/Geoffrey Fairchild

PRETILI IM HAPŠENJEM: Nakon ubistva doktorke u Zubinom Potoku, kosovska policija maltretirala lekare!

Dušanka je bila peta i najmlađa ćerka porodice Andrejević koja je do nedavno živela u Lipljanu, odakle se preselila u Niš. Njenim roditeljima je ostala neostvarena želja, unučići od Dušanke. Sve njene sestre su udate i imaju svoje porodice - dve žive u Nišu, jedna u Gračanici i jedna u Nemačkoj.

Dušanka nije želela da napusti rodno Kosovo i Metohiju.

- S Nemanjom je bila u dugoj vezi, raskinuli su u avgustu i tad je počeo njen pakao, o kome nikom nije pričala. Nemanja nije mogao da se pomiri s činjenicom da nisu više u vezi, proganjao je, zvao, tražio, odlazio na posao. Želela je da sama reši problem bez uvlačenja prijatelja i porodice – kaže Dušankina drugarica kojoj se Dušanka poverila tri dana pre kobnog događaja.

 Foto: AP/Tanjug, freedigitalphotos.net/Ambro Foto: AP/Tanjug, freedigitalphotos.net/Ambro

UHAPŠEN OSUMNJIČENI: Zbog ljubomore ubio doktorku u Domu zdravlja Zubin potok! (FOTO)

Prema njenim rečima, Nemanja je bio nezadovoljan sopstvenim životom, dete razvedenih roditelja. Ranije je pak govorio da mu je ona bila sve, bio je inteligentan, pažljiv i posesivan. Živeo je sam, izolovano.

- U subotu veče je na svom Fejsbuk profilu postavio "27 forever", to je bio dan kada je obećao da je više neće zvati i uznemiravati. Dušanka je bila zabrinuta da sebi ne naudi, jer je želela da mu pomogne kao prijatelj, mislim da nije imala ideju o tome da njoj može nešto da se desi. Duži vremenski period je imala problem koji nije želela da podeli ni s prijateljima, ni s porodicom. To je nažalost koštalo života - dodaje ona.

Foto-ilustracija: Milena Đorđević Foto-ilustracija: Milena Đorđević

Nemanja je uhapšen iste noći u blizini Doma zdravlja u Zubinom Potoku. Kod njega je pronađen i pištolj s kojim je, kako se pretpostavlja, izvršeno ubistvo. Trenutno se nalazi u policijskom pritvoru zbog ubistva za koje je policija saopštila da je motiv "ljubomora".

U Zdravstvenom centru Kosovska Mitrovica danas će biti održana komemorativna sednica, a u 14 časova i 30 minuta Dušanka Andrejević će biti sahranjena na Novom groblju u Nišu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neko iz mase

    11. mart 2015 | 11:18

    Apel svim pripadnicama zenskog roda: NIKAD nemojte nikome cutati ukoliko se nadjete u ovoj situaciji! POVERITE se najblizoj osobi i razgovarajte, jer IMA RESENJA za ovakve stvari... Samo da je rekla od pocetka, danas bi bila ziva! Najiskrenije saucesce porodici, ovo je veliki gubitak! Cuvajte se!

  • ks

    11. mart 2015 | 10:53

    Steta

  • ks

    11. mart 2015 | 10:31

    Goli otok za tog bolesnika

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA