KAO NA FILMU: Opljačkali vozila sa dijamantima vrednim više miliona dolara

Napadači su presreli dva kombija u regionu Burgonja, izbacili vozače i odvezli se u u pravcu Pariza u četiri automobila sa jakim motorima, koje su kasnije žandarmi pronašli spaljena

  • 4

Grupa nepoznatih napadača opljačkala je prošle noći dva kamiona sa jakim obezbeđenjem koja su prevozila dragulje, na autoputu A6 između Pariza i Liona, i pobegla sa plenom u vrednosti od devet miliona evra, prenose francuski mediji.

Grupa od 15 naoružanih i maskiranih osoba napala je dva kamiona na naplatnoj rampi kod Avalona na autoputu u smeru Pariz-Lion, oko 200 kilometara jugoistočno od prestonice, preneo je francuski kanal "Erop 1". Napadači su presreli dva kombija u regionu Burgonja, izbacili vozače i odvezli se.

U napadu nije otvorena vatra iz oružja i nije bilo povređenih, saopštilo je tužilaštvo u Okseru, navodi AFP.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Razbojnička banda je i dalje u bekstvu, a prema informacijama koje su preneli neki francuski listovi, napadači su pobegli u pravcu Pariza u četiri automobila sa jakim motorima, koje su kasnije žandarmi pronašli spaljena u mestu Oksroa.

Nedaleko odatle, snage reda su pronašle i dva kamiona spaljena u opštini Ken, prenosi list "Mond". Policija je sopštila da niko nije povređen u napadu koji se dogodio rano jutros.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Istražitelji žandarmerije iz Dižona i brigada iz Avalona su zaduženi za istragu i potraga za odbeglim napadačima je u toku, uz podršku vazuhoplovnih snaga žandarmerije.

(Telegraf.rs / Izvor: Associated Press / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA