EPS: Nismo menjali uslove tendera, domaći proizvođači mogu da učestvuju ravnopravno!

''Nije bilo promene uslova – domaći proizvođači mogu da učestvuju'' poručuju iz EPS-a!

  • 0

Elektroprivreda Srbije nije menjala uslove tendera za nabavku IT i merne infrastrukture, uređaja i integracija, a koji samo jednim delom uključuje i nabavku električnih pametnih brojila.

Projekat „EPS Metering“, čiji je deo ova nabavka, finansira se iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj - EBRD i Evropske investicione banke EIB.

Uz odobrenje Vlade Srbije i EBRD, tender je objavljen 15. decembra 2014. godine. Svu dokumentaciju, procedure, postupke i odgovore na pitanja nadgleda i odobrava EBRD, a ceo tenderski postupak sprovodi se strogo po pravilima EBRD.

Foto: Promo EPS Foto: Promo EPS

Tendersku dokumentaciju otkupilo je 38 firmi od toga 20 domaćih i samo tih 38 firmi učestvuju u tenderskom postupku. Takozvana ''Grupacija domaćih proizvođača'', koja istupa u medijima nije pravno lice koje je otkupilo dokumentaciju i kao takva nije prepoznata u tenderskom postupku. Tokom tenderske procedure nije bilo promene uslova tendera, već je dva puta produžavan rok, sada je rok za dostavu ponuda 1. april, i umanjeno je potrebno iskustvo u proizvodnji brojila sa pet na četiri godine, a sve promene su urađene da bi se izašlo u susret baš domaćim proizvođačima. Ove tri izmene odobrene su po proceduri EBRD.

EPS stoji iza stava da domaći proizvođači brojila nisu onemogućeni da učestvuju na tenderu, te da domaći proizvođači brojila mogu da zadovolje tehničke uslove za isporuku električnih pametnih brojila. EPS ukazuje i da svako javno obraćanje, slanje pisama i objavljivanje delova tenderske dokumentacije u medijima predstavlja narušavanje tenderske procedure.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA