Tela radnika stradalih u požaru u Sibiru uskoro u Srbiji

U toku je DNK analiza poginulih čija je tela spržio jak požar, a njihova zvanična identifikacija očekuje se do kraja ove nedelje, porvrdila je za "Novosti" administrativna direktorka "Velestroja" u Moskvi Irina Vladimirovna Artamončeva

  • 0

Tela šestorice poginulih radnika na gradilištu gasne stanice na Jamalu na severu Rusije biće prebačena u Srbiju avionom koji je rezervisala kompanija "Velestroj" koja je angažovala radnike.

JEZIVI DETALJI NESREĆE U SIBIRU: Probudio nas je miris dima, kolega je izgubio sina i brata!

U toku je DNK analiza poginulih čija je tela spržio jak požar, a njihova zvanična identifikacija  očekuje se do kraja ove nedelje, porvrdila je za "Novosti" administrativna direktorka "Velestroja" u Moskvi Irina Vladimirovna Artamončeva.

- Ambasada Srbije će dobiti službeni izveštaj u kome će biti analiza vatrogasaca i istražnih organa, pa ćemo mi obavestiti rodbinu poginulih i srpsku javnost - izjavio je konzul Srbije u Moskvi Milan Živković.

Da li će neko iz "Velestroja" završiti na sudu zavisi od ekspertize koju će napraviti vatrogasci i istražni organi. Zbog toga što su se neke porodice poginulih žalile da ih niko iz "Velestroja" nije posetio pitali smo Irinu Artamončevu kako je to bilo moguće.

Foto: Ilustracija - AP/Tanjug Foto: Ilustracija - AP/Tanjug

TELA POGINULIH SRBA JOŠ SU U SIBIRU: Evo zašto se toliko čeka s transportom

- Prvi put čujem tu vest i dosta mi je čudno. Naši predstavnici u Beogradu su mi rekli da su obišli rodbinu postradalih i da je obećana novčana pomoć ne samo za organizaciju sahrane, već i vraćanja nekih kredita koje su imali poginuli - rekla je za "Novosti" Artamončeva.

Na pitanje koliku će sumu kao pomoć dobiti porodice poginulih, Irina nam je kazala da se, koliko ona zna, radi o milion dinara, ali je obećala da će to proveriti. Važno je da porodice nastradalih znaju da je rukovodstvo "Velestroja" odlučilo da pomogne porodicama. U slučaju da se to ne ispoštuje, rekla je da bi familije trebalo da se obrate direktno njima u Moskvi.

TRAGEDIJA RADNIKA U SIBIRU: Gledao dok mu gore brat i sin!

Foto-ilustracija: AP/Tanjug Foto-ilustracija: AP/Tanjug

Porodice nastradalih su od firme "Velestroj" dobili telegrame kojim porodice nastradalih pozivaju na komemoraciju koja će se u petak u 13 časova održati u restoranu "Atos" na Surčinskom putu u Beogradu.

- Nama bi mnogo više značilo da nas obaveste kada će Čedovo telo i tela njegovih kolega biti dopremljeni u Srbiju. Na komemoraciju ne planiramo da idemo. Naša agonija predugo traje i samo čekamo da tela budu dopremljena, da Čeda dostojanstveno ispratimo do večne kuće -kažu u porodici Čeda Bogunovića iz Nove Pazove.

ISPOVEST MAJKE IZGORELOG SRBINA: Izgubila sam sina i devera, muža mi čuvaju da se ne ubije

(Telegraf.rs / Novosti.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA